◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

UNESCO susține educația jurnalistică în toată Africa

Proiecte de la zece școli de jurnalism din Africa au primit granturi în cadrul unei inițiative UNESCO care vizează îmbunătățirea educației în jurnalism pe întreg continentul. Proiectele selectate vor fi implementate în toate cele cinci subregiuni ale Africii: Africa de Nord, Centrală, de Sud, de Vest și de Est.

Acest rezultat urmează unui apel de propuneri, care a invitat universitățile să sugereze modalități inovatoare de a-și consolida programele de jurnalism, aliniindu-se la un criteriu prestabilit de excelență, dezvoltat în colaborare cu educatorii de jurnalism. Propunerile selectate abordează o gamă variată de subiecte și provocări. Acestea au inclus consolidarea raportării sensibile la gen în societățile post-conflict, integrarea perspectivelor de gen în programele de învățământ și procesele instituționale interne, consolidarea jurnalismului de mediu, dezvoltarea capacității de jurnalism de date, dezvoltarea unui model de durabilitate în colaborare cu radioul comunitar în scopuri educaționale, lucrul cu persoane marginalizate și indigene și construirea de competențe digitale printr-o nouă platformă online.

Școlile își vor implementa proiectele până în martie 2024. Peste 100 de educatori de jurnalism din toată Africa au contribuit la dezvoltarea setului de criterii de excelență pe care solicitanții le-au folosit pentru a-și evalua actualele programe de predare. Propunerile de proiecte au fost apoi elaborate pe baza lacunelor identificate. O versiune prescurtată a acestor criterii va fi inclusă în rezultatele proiectului pentru 2024.

Acest proiect este o inițiativă a Programului internațional UNESCO pentru dezvoltarea comunicării și este coordonat de Universitatea Wits și Universitatea din Rhodos (Africa de Sud), fiind susținut de Google News Initiative. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *