◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Fundația Culturală Memoria derulează proiectul „Caravana Istoriei. În căutare de modele pentru prezent și viitor”

Fundația Culturală Memoria a câștigat Proiectul „Caravana Istoriei. În căutare de modele pentru prezent și viitor”, înscris la Investiția I5-1 din cadrul PNRR, care vizează „Creșterea accesului la cultură în zonele defavorizate din punct de vedere cultural”, respectiv „reducerea decalajului de acces la cultură între zonele rurale și cele urbane mari”.

Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, este Coordonator de reforme și investiții, iar Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) este Agenția de Implementare. (www.afcn-pnrr.ro)

Perioada de desfășurare: aprilie 2023 – iunie 2024

Locul de desfășurare: Școala Gimnazială nr. 1, comuna Plătărești, jud. Călărași.

Descriere: Proiectul are un caracter cultural-educațional și își propune să aducă în atenția elevilor, profesorilor și adulților din Plătărești două pagini importante din istoria recentă: colectivizarea agriculturii și deportările din anii ’50, dar și o serie de personalități care pot constitui modele pentru cei de azi și de mâine. Astfel, ne dorim ca proiectul să ducă la o mai bună cunoaștere, înțelegere și conștientizare a importanței pe care libertățile individuale și valorile democratice le au pentru societatea în care trăim și mai ales pentru viitor, se arată într-un comunicat.

Proiectul include mai multe activități de-a lungul a celor 15 luni: șase proiecții de film documentar urmate de șase dezbateri cu personalități, opt excursii ale elevilor din Plătărești în București la diferite muzee și instituții de cultură; două ateliere de benzi desenate și două ateliere de creație; lansări editoriale, ziarul școlii, achiziții mobilier ș.a.

Proiectul și activitãțile acestuia vor fi prezentate în paginile „Memoria – revista gândirii arestate” și online, pe https://www.revistamemoria.ro/ secțiunea Caravana istoriei, respectiv în publicația online a Fundației Corneliu Coposu Sens Politic.

Parteneri instituționali în acest proiect sunt: Asociația Casa Memorială „Iuliu Maniu”, Asociația Postmodernism Museum, Fundația Academia Civicã, Fundația Corneliu Coposu, Muzeul Ororilor și Comunismului în România, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România.

 

https://www.revistamemoria.ro/category/caravana-istoriei/

https://www.facebook.com/Fundatia-Culturala-Memoria-202818849729610/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *