◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Primul summit pentru strângere de fonduri în sprijinul presei locale, la New Mexico

Fondul de știri locale din New Mexico a găzduit primul său summit, discutând despre importanța jurnalismului local și provocările cu care se confruntă. Fondul de știri a fost înființat pentru a sprijini redacțiile și primește finanțare de la mai multe organizații, inclusiv Fundația Knight, care a investit 150 milioane de dolari în inițiativa Press Forward, un efort național de a sprijini știrile locale, relatează kunm.org.

Directorul Inițiativelor de Sustenabilitate pentru Jurnalism al Knight, Duc Luu, a declarat participanților la summit că Press Forward are o limită de cinci ani, așa că atragerea de parteneri locali este esențială pentru a menține aceste eforturi.

Finanțarea redacțiilor a scăzut semnificativ de-a lungul timpului, provocând o pierdere de angajați de știri pe toate mediile. Potrivit Biroului de Statistică a Muncii, ocuparea forței de muncă în redacție a scăzut cu peste 70% în ultimii 15 ani. „Așadar, miza acestei întâlniri este incredibil de mare în ceea ce privește atingerea obiectivului de a putea obține suficienți dolari în ecosistem pentru a avea un impact mare”, a spus Luu.

Aproximativ 100 de persoane au participat la summitul de o zi și au ascultat sesiuni despre modul în care filantropia și politicile publice pot sprijini știrile locale, viitorul ziarelor și satisfacerea nevoilor comunităților defavorizate.

Fondul de știri locale din New Mexico va organiza mai multe summituri în viitor. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *