◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro03.05.2024

Simona Halep rămâne reperul în ierarhia WTA! Ce românce au reușit ascensiuni spectaculoase în 2020

Sezonul de tenis în circuitul WTA este practic încheiat după disputarea turneului de la Roland Garros – a mai rămas în calendar turneul de la Banska Ostrava, programat între 19 și 25 octombrie și transmis în direct la Digi Sport. 

A fost un an special pentru jucătoarele din România – 10 dintre ele au participat la puținele turnee programate post pandemie, iar pentru unele dintre ele această perioadă a fost una fastă. 

Simona Halep a reușit să cucerească trei titluri în 2020, primul la Dubai înainte de pauză, apoi a triumfat la Praga și la Roma înainte de Roland Garros. A participat la și la Australian Open unde a ajuns în semifinale. De aceea, Simona și-a păstrat locul 2 în clasament.

Patricia Țig, la cea mai bună clasare WTA din carieră

Turneul de la Roland Garros a adus cele mai bune clasări pentru două jucătoare din țara noastră. Patricia Țig a avut o lună septembrie excelentă, cu 7 victorii obținute în circuitul WTA. Titlul de la Istanbul și turul 3 de la Roland Garros au adus-o pe locul 57, cel mai bun din carieră. 
 
Un salt impresionant a reușit și Irina Bara, și ea o victimă a Sofiei Kenin la Roland Garros. Ea a ajuns pe 116, un nou career-high, după ce luna trecută era pe 142, iar mai înainte avansase 21 de poziții după finala de la Cagnes-sur-Mer.
Mai sunt trei jucătoare în top 100 – Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, ultima urcând un loc, pe 97,  după ce a pierdut pe zgura pariziană în fața finalistei Sofia Kenin.  

A fost un mai puțin fast pentru Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu, în timp Gabriela Ruse este pe locul 177 în lume, cel mai bun din cariera sa.

digisport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *