Vă invităm joi, 14 octombrie 2021, la conferința de presă organizată pentru cea de-a IV-a ediție a Stress Congress 2021, cu tema „Stres și Longevitate în era post COVID-19″.
Evenimentul de presă va avea loc în Sala de Consiliu a Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, în intervalul orar 8:30 – 9:00 și va fi urmat Sesiunea de Deschidere a Stress Congress 2021 și a panelului dedicat cercetării.
Centrul pentru Seniori al Municipiului București este partener oficial al ediției 2021 a Stress Congress, organizat sub Înaltul Patronaj al Universității de Medicină și Farmacie “Carol Davila” București, în colaborare cu Fundația Ana Aslan Internațional și sub egida Anului Internațional al Lucrătorilor în Sănătate și al Îngrijitorilor, așa cum a fost desemnat de OMS – Organizația Mondială a Sănătății.
Una dintre cele mai importante teme abordate este ”Medicina Longevității” sau înțelegerea rolului pe care stresul îl are în modificarea expresiei genelor, cu scopul de a aplica soluții terapeutice personalizate în management-ul stresului.
Sâmbătă, 16 octombrie 2021, de la orele 9.30 va avea loc în cadrul Stress Congress 2021 Sesiunea în premieră ”Contribuțiile Cercetării Științifice, Inovării și Digitalizării la Îmbătrânirea activă și sănătoasă”, la care va participa și Alexandra Dobre, Director General al Centrului pentru Seniori al Municipiului București.
În cadrul PANEL I – ”Cercetarea științifică și tehnologia avansată pentru o viață sigură și independentă a seniorilor”, Alexandra Dobre va aborda tema ”Între izolare și adaptare – impactul psihologic pe care îl are pandemia asupra persoanelor vârstnice și nevoile sociale ale acestora în era post Covid”. Pe aceeași temă vor mai conferenția Drd.Dr. Mircea Mărzan – ”Gerontehnologia: abordarea interdisciplinară bazată pe tehnologie pentru o îmbătrânire activă și sănătoasă” și Prof.Univ.Dr. Nick Guldemond, Olanda – ”Healthcare improvement programs/innovative concepts based on eHealth and digitalization of medical services (Programe/concepte de îmbunătățire a îngrijirii medicale prin digitalizarea serviciilor medicale și eHealth)”.
Stress Congress, 3 zile fără stres!
Stress Congress 2021, care va avea loc în perioada 14 – 16 octombrie 2021 este un eveniment de mare anvergură, național, cu participare internațională, creditat de Colegiul Medicilor din România, Colegiul Psihologilor din România și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România
Destinat medicilor, psihologilor, studenților, farmaciștilor, asistenților medicali și tuturor celor care lucrează în domeniu, la Stress Congress 2021 vor conferenția peste 50 de lectori naționali și internaționali din diverse specialități și domenii de expertiză, nume sonore din medicina românească, dar și specialiști de top, care vor aborda multiplele fațete ale stresului, din perspectivă multidisciplinară.
”Abordarea interdisciplinară a stresului în perioada pandemiei, corelația între Medicină, Psihologie, Cercetare Stiințifică, Inovare, Digitalizare, reprezinta modalitatea concretă de promovare a noutăților, soluțiilor identificate la nivel Național, European, International, precum și a schimbului de bune practici, în beneficiul profesioniștilor din sănătate și al pacienților” – spune Prof.Univ.Dr. Luiza Spiru, Chair Congress. ”Anul acesta, în premieră în cadrul Stress Congress este inclusă și o sesiune dedicată în care vor fi prezentate informații de interes, oportunități de finanțare, dificultăți, inclusiv propuneri de îmbunătățire a procedurilor, bune practici din programele de cercetare aflate în derulare, inclusiv noutăți la nivel național și european”.
Prof.Univ.Dr. Luiza Spiru este profesor de Geriatrie, Gerontologie și Psihogeriatrie la UMF „Carol Davila” București, Președinta Fundației ”Ana Aslan” Internațional (EMPA-National Representative) și Șefa Clinicii de Excelență de Geriatrie-Gerontologie-Psihogeriatrie din cadrul Spitalului Universitar de Urgență ”Elias”-Academia Română.
Medicina de Precizie, Medicina Longevității, stresul și adicțiile, stresul oncologic, stresul pandemiei, stresul în perioada infectării cu Covid 19, anxietatea, depresia, politicile de sănătate, tehnologiile inovative, îmbătrânirea activă sunt doar câteva dintre temele care vor fi dezbătute în cadrul evenimentului de mari persoanlități în domeniu. Amintim pe Prof.Univ.Dr. Viorel Jinga, Rector și Prof.Univ.Dr. Simona Ruță, Prorector pentru cercetare științifică la UMF „Carol Davila” București, Prof.Univ.Dr. Emil Constantinescu – Președintele României în perioada 1996-2000, Prof.Univ.Dr. Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru, Prof.Univ.Dr. Florin Mihălțan, Institutul Marius Nasta, Prof.Univ.Dr. A.V.Ciurea.
Programul detaliat îl regăsiți aici: www.stresscongress.org
Toate proiectele și programele inițiate și derulate de Centrul pentru Seniori al Municipiului București pun accent pe nevoile actuale ale persoanelor vârstnice, impuse de schimbările sociale survenite în contextul pandemiei COVID – 19 și ținând cont de provocările pe care seniorii sunt nevoiți să le depășească, de cele mai multe ori, singuri. Acestea au ca scop deschiderea de noi orizonturi de comunicare, relaxare, socializare si informare pentru seniorii bucureșteni și să ofere acestora încrederea într-o comunitate puternică, în care și ei contează.
Vă invităm să fiți alături de noi la Stress Congress 2021!
Biroul de Presă al Centrului pentru Seniori al Municipiului București
Email: contact@cs-mb.ro / presa@cs-mb.ro