◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Recomandări de festival – ziua a doua de Fest(in) pe Bulevard 2019

– ziua a doua-

După o primă zi de emoții și un spectacol de gală prezentat de Andreea Marin, ambasadoarea Festivalului, Fest(in) pe Bulevard continuă!  Cea de-a doua zi aduce un program complex: un eveniment stradal, vernisajul unei expoziții de fotografii, o lansare de carte și șase spectacole de teatru.

Cum și-a obișnuit deja publicul, în prima sâmbătă de festival   Nottara-ul aduce teatrul… în stradă. De data aceasta, Teatru… NUD, un eveniment marca Mihai Lungeanu. Veniţi să vedeţi cu adevărat ceea ce acum doar vă imaginaţi! Veţi putea celebra gol-ul, pentru a putea admira plin-ul. Veţi privi doar forme goale, pentru a vă putea imagina esenţele pline pe care numai scena teatrului le poate oferi. Veţi medita la lipsurile materiale pentru a aprecia mai mult avuţia de sensuri pe care doar scena teatrului o poate construi. Veţi vedea formele nude propuse ca provocare pentru ceea ce doar pe scena teatrului puteţi vedea îmbrăcat şi ornamentat. Vă invităm să intraţi în sala de teatru pentru a descoperi cum gol-ul, lipsa, nud-ul sau nimic-ul sunt iscusit ascunse în caruselul de imagini, în dantelăriile de vorbe, în energiile interpreţilor, în duelul luminilor şi în tăcerile dintre muzici. Fără decoruri, costume, recuzită… poate că se mai poate… dar fără spectatori, teatrul sigur nu se mai poate! Veniţi să descoperiţi ceea ce se ascunde pe scena teatrului! (Mihai Lungeanu, regizor)

De la orele 12.00 și 18.00, la Sala George Constantin, Fiul cel Mare de Aleksandr Vampilov, în regia Elenei Nevejina, are întâlnirea oficială cu publicul. O noapte care ar fi putut fi ca oricare alta se transformă într-o aventură care va schimba destinele tuturor personajelor. Este un spectacolul care invită la o reflecție asupra ideii de familie. Oare legăturile de sânge sunt singurele care pot crea o conexiune reală, autentică între oameni?

Două reprezentații aduc, în festival, și Citizen.KANE.Kollektiv, în colaborare cu Junges Ensemble, din Stuttgart, Germania. Fetelor și băieților le plac banii gheață este un spectacol despre industria sexului, conceput pentru publicul tânăr. Printre temele pe care le abordează se numără nu doar prostituţia, ci şi corpul şi distrugerea lui, sexualitatea şi ruşinea, sexul şi puterea. Spectacolul de joacă de la orele 17.00 și 20.00, la Sala Rapsodia, are supratitrare în limba română și nu este recomandat sub 15 ani.

 Legături primejdioase, în regia lui Cristi Juncu, se joacă de la ora 18.30, la Sala Atelier a Teatrului Mic. Ideea că mintea omenească poate cunoaște și stăpâni lumea (deloc străină vremurilor pe care le trăim acum) dictează și conduita protagoniștilor spectacolului nostru, un viconte și o marchiză. Revoluția lor nu urmărește, însă, pulverizarea unei ordini statale tradiționale, ci își propune să destrame un imperiu niciodată învins: cel al simțurilor. (Cristi Juncu)

Secțiunea Bulevardul Comediei programează la Sala Horia Lovinescu, de la ora 20.30, montarea Mitică Popescu, în regia lui Dan Tudor. Mitică este bucureșteanul par excellence, spune I.L. Caragiale, nașul acestui tip care „face spirite nesărate”. Fizionomia morală este aceea a bucureșteanului care pare un personaj cu totul neserios: lăudăros fără pereche, chiulangiu, crai de mahala, farseur de prost gust. Autorul acestei comedii este el însuși regățean și român. El nu s-a putut împăca în niciun mod cu această reputație a lui Mitică pe care îl consideră frate bun. El crede că Mitică adoptă voit forma vulgară, aceasta fiind un simplu mod de a se apăra în fața vieții, așa cum unii timizi sunt obraznici, iar unii bătrâni, morocănoși. Teza acestui spectacol este că un om nu trebuie judecat după ceea ce spune, ci după faptele sale. La 90 de ani de la premiera absolută a piesei lui Camil Petrescu, Teatrul Nottara aduce în atenția publicului un Mitică Popescu nou, sensibil, comic fără ostentație. (Dan Tudor)

 

          Cea de a doua zi de Fest(in) aduce și vernisajul expoziției de fotografie de teatru, semnată de Maria Ștefănescu, precum și lansarea cărții Amanta mea, Thalia de Mircea M. Ionescu.

Informaţii şi alte materiale despre Festivalul Internaţional de Teatru              Fest(in) pe Bulevard se găsesc pe site-ul www.festinpebulevard.ro. Pentru programul integral al spectacolelor Teatrului Nottara vă rugăm să accesați site-ul Nottara: www.nottara.ro.

     Le mulțumim călduros tuturor partenerilor și sponsorilor noștri!

 

 

         Cristina Sava

Senior PR Specialist

 

Persoană de contact:

Cristina Sava – Senior PR Specialist

Mobile: +40 0723.944.477
cristina.sava@nottara.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *