◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Moartea ciudată și inexplicabilă a unor vedete de talie mondială

Se spune că moartea ne aduce liniștea. Este o afirmaţie care nu este valabilă în toate cazurile. Vă prezentăm câteva cazuri ciudate ale unor celebrităţi.

Nosferatu și blestemul polnezienilor

Friedrich Wilhelm Murnau a fost considerat un maestru al expresionismului cinematografiei germane. A murit într-un accident, în anul 1931, în Santa Barbara, California.

El este realizatorul filmului Nesferatu, vampirul, inspirat după mitul lui Dracula. Pentru că filmul a avut un succes imens, este invitat în SUA pentru a realiza filmul intitulat Tabu. O parte din filmări s-au realizat pe insula Motu Tapu din Polinezia.

Localnicii au fost nemulţumiţi de faptul că filmările s-au realizat într-un sit considerat sacru, Murnau deplasând câteva pietre pentru a sprijini camera de filmat.

La scurt timp, Murnău a murit într-un accident de mașina. S-a spus că blestemul polinezienilor și-a făcut efectul.

În anul 2015, cavoul familie Murnău din Berlin a fost profanat. Craniul lui Murnău a dispărut. Mulți susțin că cei care au profanat cavoul sunt satanişti.

Moartea Evei Peron

Eva Peron a murit la vârsta de 33 de ani, în anul 1952. A fost numită Şefa Spirituală a Naţiunii Argentiniene. După moartea sa, au fost 30 de zile de doliu în care cadavrul a fost expus la Congresul Naţiunii.

Peste două milioane de persoane i-au adus omagiu. În anul 1955, Juan Peron, soțul sau și preşedinte al Argentinei, pierde puterea. Comando condus de Carlos de Moori Koening preia puterea. Se decide că Eva Peron să fie deshumata, iar soldaţii au urinat pe cadavrul ei. Vreme de câteva luni, sicriul ei a fost abandonat pe o stradă din capitală.

Ca un simbol al puterii absolute, Koening decide ca sicriul să fie expus în biroul său. În anul 1957, rămășițele pământeşti ale Evei Peron ajung la Milano, în Cimitirul Central, unde sunt reinhumate.

În anul 1970, cadavrul ajunge la Madrid, la reşedinţa soțului său. Acesta, împreuna cu cea de a treia soție, decid să păstreze cadavrul pe o masă în sufragerie. Cadavrul se prezentă în bune condiții, cu excepția faptului că avea nasul rupt și un deget lipsa.

În anul 1974, cea de a treia soție a lui Peron, Isabel, ajunge preşedinte al Argentinei și hotărăşte repatrierea rămăşiţelor pământeşti ale Evei în Argentina. Cadavrul Evitei a fost înhumat într-un adevărat buncăr, pentru a nu mai există posibilitatea profanării.

Cadavrul lui Charlie Chaplin furat

Charlie Chaplin a fost unul dintre cei mai mari actori ai lume. La doi ani după moartea sa, în anul 1978, cadavrul său a dispărut din cimitir. Infractorii au cerut familiei 600000 de dolari. Familia a refuzat aceasta plată și a anunțat poliția.

Continuarea pe efemeride.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *