◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro06.05.2024

25 de ani în slujba comunității. „Palia Expres”, Orăștie, Hunedoara

Recent am primit de la colegul de breaslă membru UZPR Ioan Vasiu, redactor șef al  publicației săptămânale – print – „Palia Expres”, publicația care apare de vreo 25 de ani, prin grija și strădaniile unui colegiu de redacție iubitor de cultură, artă și noutăți inedite din cotidianul imprevizibil în care comunitatea orăștiană supraviețuiește. Din sumar menționăm câteva titluri relevante temelor diverse abordate în conținutul său.

„Cetatea Orăștiei își va recăpăta strălucirea cu ajutorul fondurilor europene. Obiectiv-Introducerea Cetății Orăștiei în circuitul public și impunerea ei ca destinație turistică. Investiție care constă în lucrări de reabilitare, consolidare și conservare a monumentului istoric,  în valoare de 21,3 milioane lei. Beneficiar al Proiectului, Primăria Municipiului Orăștie în parteneriat cu Biserica Reformată a Orăștiei și Parohia Evanghelică”;

„Caravana Învățământului Altfel”, care a ajuns la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie; „Donarea de sânge” un eveniment desfășurat în cadrul C.F.I.C.al  M.A.I. Hunedoara-Deva, care s-a dovedit  a fi unul de succes.

Domnul Ovidiu Laurențiu Bălan, primarul municipiului Orăștie, ne informează că lucrările de pe șantierul aferent proiectului de reabilitare și modernizare a Casei de Cultură Orăștie sunt în plină desfășurare și în curând finalizarea acestui proiect va avea un impact pozitiv, semnificativ asupra vieții culturale și mulțumește tuturor – nu numai din municipiul Orăștie; „Rezultate proiect SICONET NEETs!”. Un material referitor la serviciile integrate, calificare, ocupare forță de muncă pentru tinerii șomeri.

Doamna prof. dr.Elena Meștereagă, director al Liceului ,,Nicolaus Olahus” Orăștie,  mulțumește tuturor participanților pentru aportul la sporirea și răspândirea luminii cunoașterii într-o Europă unită, cu prilejul  Zilei Europei și al Simpozionului „George Coșbuc”, marele poet și traducător , la 105 ani de la moarte.

Și alte titluri de importante, cum ar fi; „14 Mai -1981, 42 de ani de la zborul cosmic românesc”, desigur cu directă referire la românul nostru, ing. Dumitru Prunariu,

„Redeschiderea șantierului de la Sarmizegetusa Regia”, „Digitalizarea agriculturii și zootehniei”, Informații preventive de la SU Hunedoara și Poliția locală, Spectacole de teatru, organizate prin grija Primăriei Orăștie și un eveniment inedit, lansare de carte, vineri 26 mai 2023, ora 18.00  la fosta Sinagogă din Orăștie, volumul „Infotainmentul în televiziune”, de tânărul Cătălin Moș.

Redacția: George Văidean, Cătălin Moș, Marcel Hațegan, Miron Simedrea. Fondator, Nicolae Brânduș.

Săptămânalul ,,Palia Expres” apare  sub egida UZPR, într-un tiraj de 1.000 de exemplare.

În concluzie, o publicație necesară în spațiul mediatic românesc, de opinie, informare și cultură, știri diverse de interes general și de utilitate publică.

 

Dumitru Buțoi / UZPR Timiș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *