◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

UE va lansa o nouă platformă pentru a contracara campaniile de dezinformare

Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al UE, Josep Borrell, a anuțat înființarea unui Centru de analiză și partajare a informațiilor din cadrul serviciului diplomatic al UE, SEAE, care va încerca să urmărească manipularea informațiilor de către actori străini și să se coordoneze cu cele 27 de state membre și cu actorii societății civile. „Regimurile autoritare încearcă să creeze dezinformări și să manipuleze. Am creat instrumente pentru a detecta și dezvălui această manipulare […], dar nu este suficient și trebuie să mergem mai departe”, a spus Borrell, la un eveniment legat de acest subiect, la Bruxelles.

Oficialul UE a avertizat asupra unui „nou val” de dezinformare a imaginilor fabricate, videoclipurilor și site-urilor web care se prezintă drept instituții media. „Trebuie să înțelegem cum sunt organizate aceste campanii de dezinformare, (…) pentru a identifica actorii manipulării”, a adăugat Borrell, citat de EURACTIV.

Ideea este de a avea o platformă descentralizată pentru a face schimb de informații în timp real cu țările, agențiile de securitate cibernetică și ONG-urile, care să permită o mai bună înțelegere a amenințărilor și narațiunilor emergente de dezinformare și să reacționeze mai rapid la acestea.

Dincolo de platformă, Borrell a mai anunțat că intenționează să consolideze delegațiile UE în străinătate cu experți în dezinformare, „pentru ca vocea noastră să poată fi auzită mai bine”, într-o „bătălie pe termen lung”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *