◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

IFJ cere o Convenție internațională la ONU dedicată protecției jurnaliștilor

Federația Internațională a Jurnaliștilor (IFJ) și-a publicat raportul anual complet privind jurnaliștii și personalul media uciși în 2022. Cel de-al 32-lea raport detaliază 68 de ucideri ale profesioniștilor media, inclusiv atacuri țintite și cu bombă și incidente mortale cu foc încrucișat. Au fost, de asemenea, 11 decese din cauza accidentelor și a bolilor.

Apelul nominal al pierderilor și tragediei din jurnalism în 2022 este dominat de numărul deceselor din Ucraina, unde au fost uciși 12 jurnaliști și alți lucrători media, urmați de Mexic (11), Haiti (7), Pakistan (5) și Columbia și Columbia. Filipine la 4 crime fiecare.

FIJ spune că lipsa de acțiune și de voință politică de a aborda impunitatea pentru crimele comise împotriva jurnaliştilor contribuie la actuala criză de siguranță în mass-media și solicită o Convenție internațională la Națiunile Unite dedicată protecției jurnaliștilor și profesioniștilor mass-media. „Această documentație nu se referă doar la nivelurile de violență care vizează jurnaliștii și alți lucrători media, indicată de numărul mare de atacuri împotriva lor, ci și cauzele care stau la baza acestor statistici. Detaliile conținute în acest raport servesc ca dovadă a gamei de amenințări, a actelor reale de violență și a culturii impunității, care explică criza de siguranță durabilă în jurnalism”, a spus secretarul general al FIJ, Anthony Bellanger.

Potrivit ifj.org, raportul final al Federației enumeră, de asemenea, numele a 375 de jurnaliști și lucrători media care se află în prezent în spatele gratiilor, un nou record încă de acum doi ani, când IFJ a început să publice liste cu jurnaliştii închiși pentru a marca Ziua Internațională a Drepturilor Omului. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *