◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Tweet-urile, mai ușor de reținut decât titlurile știrilor

O serie de două studii publicate în Applied Cognitive Psychology au analizat felul în care oamenii rețin tweet-urile și titlurile știrilor, constatând că participanții la cercetarea de piață aveau o memorie mai bună pentru primele, indiferent de (in)consecvența mesajelor.

În această cercetare s-a examinat modul în care inconsecvența mesajului afectează memoria. 72 de studenți care vorbeau fluent limba engleză au participat la Studiul 1, care a fost realizat într-un laborator. Consistența informațiilor a fost manipulată între subiecți, participanții fiind repartizați aleatoriu fie la condiția consecventă, fie la condiția inconsecventă. Potrivit psypost.org, toți voluntarii au văzut atât tweet-urile, cât și titlurile de știri prezentate în ordine aleatorie, pentru un total de 192 de articole (96 de titluri și 96 de tweet-uri). Studiul 2 a fost realizat online, dar a urmat în mare parte aceeași procedură. La final, s-a constatat o reținere mai bună a tweet-urilor. Acesta a fost cazul atât pentru experimentele în persoană, cât și pentru cele virtuale. Ambele studii au arătat, de asemenea, că tweet-urile au generat o capacitate de reamintire mai mare. (redacția UZPR)

Foto: Marta Filipczyk/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *