◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Incertitudinile schimbă strategiile. Tot mai multe state își repatriază aurul

Un număr tot mai mare de țări repatriază rezervele de aur ca protecție în fața sancțiunilor impuse de Occident Rusiei, arată rezultatele unui sondaj Invesco.

Peste 85% dintre cele 85 de fonduri suverane și 57 de bănci centrale care au participat la studiul anual Invesco Global Sovereign Asset Management consideră că inflația va fi mai mare în următorul deceniu decât cel anterior.

Aurul și obligațiunile piețelor emergente sunt considerate sigure în acest mediu, dar înghețarea de anul trecut a aproape jumătate din rezervele de aur și valută ale Rusiei, de 640 de miliarde de dolari, de către Occident, ca răspuns la invadarea Ucrainei, a declanșat, de asemenea, o schimbare. Sondajul a arătat că o „pondere substanțială” a băncilor centrale sunt preocupate de precedentul care a fost creat. Aproape 60% dintre respondenți au declarat că a făcut aurul mai atractiv, în timp ce 68% păstrau rezerve acasă, comparativ cu 50% în 2020. Potrivit Reuters, o bancă centrală, citată anonim, a spus: „Am ținut aurul la Londra… dar acum l-am transferat înapoi, în propria țară, ca activ-refugiu și pentru a-l păstra în siguranță”.

Rod Ringrow, reprezentant al Invesco, care a supervizat raportul, a spus că aceasta este o viziune larg răspândită: „Dacă este aurul meu, atunci îl vreau în țara mea – aceasta a fost mantra din în ultimul an”. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *