◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro

Știința, filosoful și…Dumnezeu

PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE

1.„NIMIC NU ESTE LA ÎNTÂMPLARE şi toate se leagă, toate au la bază INTELIGENŢA unui CREATOR, care nu ne obligă să-I acceptăm prezenţa, dar care ne lasă singuri să tragem concluziile din ceea ce vedem în Univers”.

 2. „UNIVERSUL este o mare parte OPEN-SOURCE, adică „codul sursă” e liber, poate fi citit şi modificat. DUMNEZEU, MARELE PROGRAMATOR al acestui „SOFT” n-are nimic de ascuns, ba dimpotrivă, ne invită pe toţi să descoperim câte minunăţii a aşezat în fiecare celulă şi în fiecate strop de ploaie”.

3.„CÂT DE SMERIT ESTE DUMNEZEU care nu se laudă cu nimic din ce a făcut, ci aşteaptă răbdător să le descoperim singuri! Şi chiar de nu le vom descoperi, El niciodată nu se va lăuda înaintea noastră cu Măreţia Sa, şi nici nu ne va impune să-L acceptăm. LIMBAJUL DE PROGRAMARE ÎN CARE A FOST „SCRIS” UNIVERSUL ESTE IUBIREA LUI DUMNEZEU”.

(Comentariu la „Şirul lui Fibonacci” – una din cheile de acces la „CODUL SURSĂ” al creaţiei lui DUMNEZEU) de Claudiu Bălan.

Leonardo Pisano Fibonacci (1170-1250)

Matematician italian, cunoscut de unii drept „cel mai talentat matematician din Occidentul Evului Mediu”. El este cel mai bine cunoscut lumii moderne pentru: Răspândirea sistemului de numărare hindu -arab în Europa, prin publicarea în primul rând la începutul secolului al 13-lea, a cărţii sale denumită CARTEA DE CALCUL, sau Liber Abaci; apoi un ŞIR DE NUMERE, care i-a purtat numele, şi anume ŞIRUL LUI FIBONACII  pe care l-a descoperit, dar pe care l-a folosit  ca un exemplu în cartea sa, Liber Abaci. El a călătorit în toate ţările de pe ţărmul Mării Mediterane (Egipt, Siria, Bizanţ, Sicilia, Provenţa), pentru a studia cu profesori de seamă de origine arabă din acele vremuri. Leonardo, a fost  apropiat al împăratului Frederic al II-lea, căruia îi plăceau matematica şi ştiinţele exacte. În sec. al XIX-lea, a fost ridicată o statuie a lui Fibonacci, care a fost dezvelită în oraşul Pisa.

Părintele Ilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *