◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

Apel la paritate de gen în consiliile organizaţiilor media

Femeile care au reprezentat la Zagreb agenţiile de presă europene membre ale Alianţei Europene a Agenţiilor de Presă (EANA) au adoptat o declaraţie în care se lansează un apel la paritate de gen în consiliile organizaţiilor media şi în cazul EANA, care reunește 33 de agenţii de presă. Preşedintele EANA, Clemens Pig, de la agenţia de presă austriacă APA, a declarat că obiectivul actualei preşedinţii a EANA este de a creşte prezenţa femeilor în conducerea organizaţiei.

Conducerea EANA – preşedintele, secretarul general şi membrii consiliului – este formată în prezent, în totalitate, din bărbaţi. Reprezentantele a nouă agenţii de presă s-au întrunit, cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeii, pentru a iniţia un grup de lucru pentru abilitarea femeilor în organizaţii media şi în cadrul EANA. Reprezentantele care au participat la întrunire, în principal din Europa de Est şi de Sud, au subliniat că susţinerea femeilor pentru ocuparea unor poziţii de putere nu trebuie făcută doar la nivel declarativ, ci trebuie să producă rezultate concrete.

Directorul general al Hina, Branka-Gabriela Vojvodic, a propus o declaraţie pentru împuternicirea femeilor în cadrul EANA, punând accentul pe susţinerea femeilor în poziţiile de conducere din cadrul EANA şi al agenţiilor de presă. Declaraţia solicită o proporţie mai mare de femei în conducerea EANA, schimburi periodice de experienţă şi crearea de reţele pentru promovarea egalităţii şi implementarea Principiilor ONU pentru abilitarea femeilor în organizaţii media.

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *