◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

Zeynel Abidin Kıymaz, președinte al Uniunii Jurnaliștilor Turci GAP: „Vom pregăti proiecte pentru jurnaliştii turci și români, în colaborare cu Sorin Stanciu, preşedintele UZPR”

Președintele Uniunii Jurnaliștilor Turci GAP, Zeynel Abidin Kıymaz, a mulțumit poporului român pentru interesul manifestat față de regiunea cutremurului, în timpul vizitei sale la președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Sorin Stanciu, la București.

Potrivit gapolaygazetesi.com, în cadrul vizitei, care a avut loc la sediul UZPR din București, au fost prezenți și İsmail Türk, membru al consiliului general al sindicatului jurnaliștilor GAP, președintele Camerei de Comerț și Industrie România-Turcia, Tamer Atalay, și membrul consiliului de administrație Alișan Düzgün.

Sorin Stanciu, preşedintele UZPR, a declarat: „Am simţit durerea fraţilor noştri turci la cutremurul din 6 februarie şi tristeţea noastră a fost mare. Dragul meu prieten și coleg Zeynel Abidin Kıymaz, președintele Uniunii Jurnaliștilor Turci GAP, locuia în Adıyaman, unde cutremurul a provocat mari distrugeri. L-am contactat imediat și m-am bucurat să aflu că trăiește. Am lucrat ca jurnalist în timpul cutremurului de la Gölcük, care a avut loc în Turcia în 1999. Sunt un om care știe cât de devastator este un cutremur. Echipele de căutare și salvare ale guvernului nostru, precum și pături, corturi, îmbrăcăminte și produse alimentare au fost trimise în zona cutremurului din Turcia din România. Aici s-a organizat o campanie de ajutor sub conducerea lui Tamer Atalay, șeful Camerei de Comerț și Industrie Româno-Turce și au organizat campanii de ajutor și alte organizații. Poporul român a empatizat cu frații și surorile din Turcia și și-a împărtășit durerea prietenilor turci și organizațiilor turcești. Prietenia noastră cu președintele Kıymaz va spori cooperarea în mass-media și sectorul presei între cele două țări. Am fost onorat să văd și să găzduiesc delegația Uniunii Jurnaliștilor Turci GAP în România. Bun venit în ţara noastră”.

Declarând că este mulțumit de atenția acordată în timpul vizitei, Zeynel Abidin Kıymaz, președintele Uniunii Jurnaliștilor Turci GAP, a declarat: „Unul dintre prietenii importanți ai Turciei în Balcani și Europa este România. Împărtășim un destin comun cu România în această parte a lumii.Turcia a fost prima care a venit în ajutor la marele cutremur din România din 1977. România s-a grăbit să ajute și la cutremurul de la Gölcük, din 1999. Am fost foarte emoționat când am văzut echipele și vehiculele de căutare și salvare venind din România să ajute în timpul cutremurului din 6 februarie. Când am aflat despre campaniile de ajutor desfășurate aici, am iubit și mai mult România și pe prietenii mei români. Vom pregăti proiecte pentru jurnaliştii turci și români, în colaborare cu dragul meu prieten Sorin Stanciu, preşedintele UZPR. Vom ridica asistența reciprocă și cooperarea la cel mai înalt nivel”.

 

https://www.gapolaygazetesi.com/kiymaz-romanya-halkina-tesekkur-ediyorum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *