◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro03.05.2024

Timișoara va primi Trofeul „Mărul de Aur” al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism

Trofeul „Mărul de Aur” al Federaţiei Internaţionale a Jurnaliştilor şi Scriitorilor de Turism (FIJET) va fi înmânat în data de 24 martie oraşului Timişoara, Capitală Europeană a Culturii 2023, în prezenţa membrilor Comitetului Executiv al FIJET, precum şi a membrilor Clubului Presei de Turism FIJET România. Premiul este acordat unei organizaţii, unui oraş sau unei personalităţi în semn de recunoaştere a demersurilor pentru promovarea şi dezvoltarea turismului. Câştigătorii sunt selectaţi în urma analizei dosarelor de candidatură şi a votului dat de un juriu alcătuit din membri FIJET.

Primele trofee au fost acordate în anul 1971, când au fost recompensate Sicilia, parcul de distracţii Efteling, cu reprezentări ale unor poveşti cu zâne, din Ţările de Jos şi Bokrijk, un complex de parcuri şi muzee, aflat lângă oraşul belgian Genk. „Pentru mine a fost foarte frumos să votez pentru acordarea trofeului Mărul de Aur oraşului Timişoara. Acest oraş merită premiul. La fel ca majoritatea premiilor, Golden Apple este şi o recunoaştere. Dar nu pentru o aniversare pentru 70 de ani sau 80 de ani, ci pentru mulţi ani împliniţi, timp în care oraşul s-a dezvoltat constant. Şi continuă să se dezvolte, devenind din ce în ce mai atractiv”, declară, într-un comunicat FIJET remis AGERPRES, jurnalistul bulgar Plamen Starev, preşedintele Comisiei „Mărul de Aur”, care analizează şi prezintă Comitetului Executiv Executiv FIJET candidaturile pentru premiu. „Mulţumesc, în primul rând, FIJET România pentru susţinere şi implicare în acest proces şi de asemenea mulţumim FIJET internaţional pentru că ne va oferi acest trofeu! Noi ne dorim foarte mult să impunem Timişoara ca o destinaţie nu numai pentru business travel, ci vrem să o poziţionăm tot mai mult şi tot mai bine ca o destinaţie de leisure. Şi mi-aş dori ca românii să vină să descopere acest colţ vestic al ţării, care este românesc, dar este şi puţin altfel, pentru că noi, timişorenii, cu spiritul nostru rebel, care a născut şi Revoluţia din 1989, ne-am dorit întotdeauna să fim puţin altfel”, subliniază Simion Giurcă, directorul executiv al Asociaţiei pentru Promovarea Timişoarei.

FIJET este una dintre cele mai vechi asociaţii mass media din lume, cu o istorie de peste 65 de ani. În prezent, FIJET are peste 30 de asociaţii naţionale afiliate, printre care şi Clubul Presei de Turism FIJET România.

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *