◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

Premiile Pulitzer se deschid spre jurnalismul scris de pe site-urile de știri

Consiliul Premiului Pulitzer a decis să extindă eligibilitatea pentru premiile sale de jurnalism la site-urile de știri digitale operate de organizații de difuzare și audio.

Intrările de la aceste organizații ar trebui să se bazeze în principal pe jurnalismul scris.

Din punct de vedere istoric, posturilor de difuzare li s-a interzis să participe la Premiile Pulitzer, deoarece produceau foarte puțin jurnalism bazat pe text. Acest lucru s-a schimbat, așa cum este evident pe site-urile de știri de difuzare și audio. La fel este și natura multor pachete de intrare în ziare, care includ acum fotografie, sunet, date vizuale și video. Având în vedere natura multimedia a jurnalismului modern, Consiliul a considerat că nu ar trebui să mai excludă intrări comparabile de pe site-urile de știri aparținând companiilor de difuzare și media audio. „Consiliul de administrație a făcut această schimbare pentru a deschide ușa către mai multe site-uri de știri digitale care desfășoară activități importante de investigație scrisă, întreprinderi și știri de ultimă oră”, a spus administratorul Pulitzer, Marjorie Miller.

Potrivit pulitzer.org, anterior, Pulitzer Plan of Award anunțase că site-urile de știri nu erau eligibile, dar planul revizuit menționează că premiile anuale în jurnalism pentru munca publicată în anul precedent pot veni de la un ziar, o revistă sau un site de știri din SUA, adăugând că „site-urile de știri asociate cu posturile de difuzare și audio sunt eligibile”.

Modificarea va intra în vigoare pentru Premiile 2024, care vor începe să accepte înscrieri în luna decembrie. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *