◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Părinții singuri din SUA au nevoie de minimum 332.000 de dolari pentru a-și crește copilul

Nu este un secret pentru nimeni că îngrijirea copiilor este scumpă. De fapt, un părintel singur spune că ar avea nevoie de minim 332.705 de dolari – în economii – pentru a-și putea crește copilul. Acestea sunt rezultatele unui sondaj efectuat pe mii de părinți singuri din SUA, împărțiți în mod egal între mame și tați. Rezultatele arată, de asemenea, că respondentul mediu se gândește la viitorul financiar al copilului său de cinci ori pe zi.

Patru din 10 părinți singuri (43%) recunosc că nu au început să planifice viitorul financiar al copilului lor până la prima copilărie (între 4 și 6 ani) sau mai târziu. Ddoar 10% au început să planifice înainte de a se naște copilul.

În plus, studiul, „Părinții singuri și viitorul financiar”, dezvăluie că tații singuri sunt mai încrezători în a asigura viitorul financiar al copilului lor decât mamele singure (69% față de 58%). Realizat de OnePoll pentru Life Happens, o organizație nonprofit care educă consumatorii despre importanța asigurării de viață, studiul a constatat, de asemenea, că 75% dintre părinții singuri s-au simțit copleșiți de acest statut. Șapte din 10 (69%) au spus că a deveni părinte este o povară financiară semnificativă, una care este exacerbată atunci când o persoană devine singurul furnizor al familiei.

În medie, părinții singuri cheltuiesc 14.150 de dolari pe an numai pentru îngrijirea copiilor. Cele mai importante costuri pentru care s-au simțit nepregătiți respondenții au inclus alimentele (56%), asistența medicală (49%), facturile (49%) și menținerea unui cont de economii (48%).

Patru din 10 părinți singuri (42%) s-au îndatorat pentru copiii lor și 52% au făcut ajustări la alegerile lor de carieră pentru a-și susține situația financiară. Aceasta include căutarea de creșteri salariale (53%), trecerea la un loc de muncă cu un echilibru mai bun între viața profesională și viața privată (53%) și negocierea pentru un program de lucru flexibil (51%). Unii părinți singuri și-au luat, de asemenea, un loc de muncă suplimentar (48%), au început o afacere secundară sau au lucrat independent pentru a suplimenta veniturile (42%).

Pentru a-și gestiona responsabilitățile financiare, părinții singuri alocă o anumită sumă de bani în fiecare lună creșterii copilului (57%), achiziționează polițe de asigurare de viață (52%) și investesc în planuri de economii pentru educație (43%). (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *