◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

Voluntariatul umple golurile „deșerturilor de știri” din Hawai

Julia Neal este „coloana vertebrală” a Calendarului Ka’ū, un ziar comunitar care acoperă știri și evenimente locale din partea de sud a Insulei Mari din Hawai. Neal a început ziarul lunar independent al comunității sale în urmă cu 21 de ani.

Acesta este un serviciu critic, deoarece știrile locale din districtul Ka’ū sunt adesea trecute cu vederea de publicațiile care se află în centrele mai mari ale populației.

„Celelalte ziare nu ies aici”, a spus Neal, într-un interviu pentru Daily Yonder.

Lacunele în acoperirea știrilor locale sunt ceva des întâlnit în zonele rurale sau slab populate din Hawai’i. De altfel, potrivit dailyyonder.com, un studiu la nivel național a constatat că o treime din ziarele americane care s-au închis din 2004 până în 2018 erau rurale.

Insula Mare a fost afectată de aceste tendințe naționale. Pe parcursul unui deceniu de relatare pentru West Hawaii Today, Cook Lauer a văzut că personalul a scăzut de la nouă angajați cu normă întreagă la un singur reporter. Lauer s-a retras în 2022 și acum este consilier la ziarul studențesc de la Universitatea Hilo. „Guvernele locale sunt libere să facă tot ce doresc. Nimeni nu mai relatează sau investighează”, spune Lauer.

Pe de altă parte, există și persoane care nu renunță. La fel ca Neal, Nicole Garcia este directorul Centrului de Patrimoniu Honoka’a și unul dintre câțiva voluntari care au reînviat Hāmākua Times, după moartea neașteptată a fondatorului ziarului. „Am lansat un apel pentru colaboratorii care ar putea dori să ajute și am avut un număr destul de mare de oameni s-au oferit să contribuie”, a spus Garcia. Rezultatul este o publicație disponibilă atât în format tipărit, cât și online, care a rezistat datorită eforturilor noilor voluntari din comunitate. Și redacția non-profit Honolulu Civil Beat și-a extins acoperirea comunităților rurale din Insula Mare și din alte părți prin programul său de redacție pop-up, potrivit redactorului director Kim Gamel. Găzduite în bibliotecile publice din stat, ferestrele pop-up cresc accesul publicului la reporteri și au inspirat o serie de povești locale. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *