◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

În loc de pavilion, UE are la Dubai Expo un… birou, în capătul unui hol

Prezența fizică permanentă a Uniunii Europene la marele Dubai Expo, unde națiunile și puterile mondiale își etalează realizările, se limitează la un birou ascuns publicului, la capătul unui hol anost, a descoperit EURACTIV.

Într-o declarație din septembrie, în care a anunțat participarea blocului comunitar la eveniment, Serviciul European de Acțiune Externă a declarat că „Expo 2020 Dubai va fi o oportunitate semnificativă de a ne pregăti pentru un viitor mai durabil prin interacțiunea cu participanții din întreaga lume”. Ca urmare, UE s-a angajat să promoveze 40 de evenimente și activități în timpul evenimentului, estimate să atragă 25 de milioane de vizitatori pe parcursul a șase luni. Festivitățile au fost organizate sub steagul albastru înstelat, în cadrul „Zilei de onoare a UE”, pe 23 octombrie. Cu toate acestea, în ciuda faptului că UE este prezentă„ pe hartă”, alături de alte structuri internaționale, și inclusă în semnele care indică pavilioanele, prezența sa fizică se reduce la o ușă de birou ascunsă în capătul unui hol din beton și nu cu un pavilion demn de una dintre cele mai mari puteri economice ale lumii.

Alte organizații internaționale, inclusiv blocuri regionale precum ASEAN, Uniunea Africană și Consiliul de Cooperare din Golf, au ales să se reprezinte prin expoziții și pavilioane. Chiar și statul Baden-Württemberg, din sud-vestul Germaniei, are propriul pavilion, inițiat de companii din regiune, separat de spațiul dedicat țării.

Serviciul European de Acțiune Externă nu a fost disponibil pentru comentarii când a fost întrebat de EURACTIV dacă UE a ales să renunțe la crearea unui spațiu permanent deschis pentru vizitatori din cauza necesității… reducerii costurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *