◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro03.05.2024

Încă un ziar emblematic – Wiener Zeitung – renunță la ediția print

Wiener Zeitung, un cotidian cu sediul la Viena, nu va mai tipări ediţii zilnice. O lege adoptată de guvern a pus capăt obligaţiei legale a companiilor de a plăti pentru a publica anunţuri publice în ediţia tipărită a ziarului, punând capăt rolului Wiener Zeitung de gazetă oficială.

Potrivit Der Spiegel, această schimbare a dus la o pierdere de venituri estimată la 18 milioane de euro (15 milioane de lire sterline) şi a forţat ziarul să elimine 63 de locuri de muncă.

Dar Wiener Zeitung se adaptează – va continua să publice online şi speră să distribuie o ediţie tipărită lunară, plan în curs de dezvoltare.

Ziarul, care este deţinut de guvernul austriac, dar este independent din punct de vedere editorial, a început să fie publicat în august 1703 şi a văzut trecând în tot acest timp 12 preşedinţi, 10 împăraţi şi două republici, relatează The Guardian.

În luna aprilie, tirajul ziarului a fost de doar 20.000 de exemplare în zilele lucrătoare.

Pe parcursul celor trei secole de apariţie, ziarul a avut o singură întrerupere forţată – după ce Austria a fost încorporată în Germania lui Hitler, a fost închis de nazişti, în 1939. În 1945, în timp ce Austria se afla încă sub ocupaţia aliaţilor, a început să apară din nou. În prezent, se crede că cel mai vechi ziar din lume care a supravieţuit este publicaţia germană Hildesheimer Allgemeine Zeitung, care a fost publicată pentru prima dată în 1705.

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *