◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro06.05.2024

Lovitura dată de Banca Transilvania. A cumpărat o bancă din România pentru 43 de milioane de euro

Banca Transilvania tocmai a făcut achiziția anului. Românii nu se așteptau la așa ceva. Oficialii unității BT au cumpărat o bancă din România pentru o sumă impresionantă 43 de milioane de euro. Ce firmă a costat peste 200 de milioane și ce aprobare așteaptă acum de la BNR.

Lovitura dată de Banca Transilvania

Veste incredibilă pentru investitorii români. Banca Transilvania a dat o lovitură de zile mari și a cumpărat o firmă pentru o sumă colosală. Conform celor de la Revista Biz, patronii de la BT au achiziționat acțiunile deținute de grupul polonez Getin Holding la Idea Bank, Idea Leasing și Idea Broker de Asigurare.

Totalul fabulos scos din buzunar pentru această afacere a strâns multe zerouri în coadă. Mai exact, vorbim despre o tranzacție de 213 milioane de lei, adică 43 de milioane de euro. Deși contractul a fost deja semnat, autoritățile din domeniu spun că mai este nevoie de primirea aprobării celor de la Banca Națională a României și a Consiliului Concurenței de la Banca Transilvania.

Până când aceste aprobări vor fi gata, băncile Idea precum și celelalte instituții din cadrul grupului Getin Holding își vor desfășura independent activitățile.

„Vedem achiziția Idea::Bank ca o nouă oportunitate pentru Banca Transilvania și pentru clienți. Dacă celelalte achiziții au fost pentru a consolida business-ul BT, aceasta face parte din strategia de a continua lansarea de inițiative de banking online.

Ideea::Bank, ca parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, va fi un hub de digital banking prin care vom lansa și dezvolta idei creative de soluții digitale pentru clienții de acum și pentru cei care vor veni.

Mulțumim pentru încredere și colaborare top managementului Getin Holding Group și tuturor celor care au contribuit la succesul acestei tranzacții.”, a declarat Horia Ciorcilă, Președintele Consiliului de Administrație de la Banca Transilvania, potrivit celor de la revistabiz.ro

Cum a devenit Banca Transilvania cel mai mare grup financiar din Europa de Est

Banca Transilvania nu este la prima mare tranzacție de acest gen. În 2015, BT a cumpărat Volksbank România, iar trei ani mai târziu, în 2018, Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing au intrat, de asemenea, în proprietatea firmei.

În prezent, Banca Transilvania are un portofoliu de 3,2 milioane de clienți, 9.000 de angajați, 500 de sedii și este cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est.

„Suntem mândri de ceea ce au realizat companiile noastre în România. Ca investitor străin, Geting Holding este foarte bucuros că a contribuit la dezvoltarea economiei românești. Ca parte a filosofiei noastre, văzându-ne misiunea îndeplinită, suntem fericiți că activele din România vor face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania, cel mai mare și mai dinamic jucător de pe piață.”, a declarat directorul general de la Getin Holding, Piotr Kaczmarek.

playtech.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *