◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro19.05.2024

„Marea demisie” a luat sfârșit; după un an

Pandemia a zguduit piața muncii la nivel global și în moduri pe care nimeni nu și le-ar fi putut imagina. Dar fenomenul care a fost înregistrat timp de un an după trecerea crizei sanitare globale, marea demisie”, este încheiat, spun experții.

Care zunt statisticile acestui fenomen neobișnuit? De când pandemia de Covid-19 a început în 2020, milioane de lucrători și-au părăsit locurile de muncă. În SUA, 47 milioane de oameni au renunțat în 2021 și încă 50 de milioane în 2022, potrivit datelor Biroului de Statistică a Muncii din SUA (BLS). Exodul continuu a fost atât de semnificativ încât, în mai 2021, Anthony Klotz, pe atunci profesor asociat de management la Universitatea Texas A&M, a inventat termenul „Marea demisie” pentru a pune un nume tendinței.

Acum, însă, economiștii spun că s-a terminat. Cifrele din mai 2023 din sondajul BLS privind ofertele de locuri de muncă și fluctuația forței de muncă (JOLTS) sugerează că renunțările au încetinit, normalizându-se la cifrele pre-pandemie. „Privind cifrele generale ale demisiilor și văzând că s-au întors la nivelurile din 2019, cred că putem spune că s-a terminat. Nu este doar un simplu pornire și oprire, desigur, dar se pare că ne aflăm la capăt”, spune Klotz, acum profesor de management la University College London’s School of Management.

O explicație pentru schimbarea din SUA poate fi impactul instabilității economice actuale asupra pieței muncii – ceva cu care lucrătorii care au renunțat pe parcursul pandemiei nu s-au confruntat. „Chiar dacă vrei să renunți la slujbă, te uiți la piață acum și te gândești că poate nu ar trebui – economia a încetinit, există concedieri, avertismente legate de faptul că AI va lua locurile de muncă – totul îi face pe oameni să se gândească de două ori înainte de a renunța la un job”, punctează Klotz, citat de BBC.

 

În scenă, „marea remaniere”

Statisticile în scădere ale demisiilor au sens, spune Julia Pollak, economist șef la site-ul de locuri de muncă ZipRecruiter, din California, care  spune că mulți oameni au trecut de la industriile mai puțin dorite la altele mai căutate – un fenomen pe care unii l-au descris drept o „Marea remaniere”: „De exemplu, oamenii care ar fi putut fi casieri înainte și-au spus că pot fi reprezentanți ai centrului de apel de pe canapea lor, cu câinele la picioare și un televizor în fundal”.

Pe de altă parte, satisfacția în muncă pare mai mare decât a fost în aproape patru decenii, în special în rândul lucrătorilor care au renunțat la un loc de muncă pentru unul mai bun în timpul pandemiei. „Munca pentru milioane de oameni s-a îmbunătățit în ultimii doi ani. Multe joburi sunt mai flexibile decât erau, în multe locuri de muncă salariul este mult mai echitabil decât era înainte de pandemie și, în multe cazuri, beneficiile au fost îmbunătățite. Companiile au luat mai în serios bunăstarea angajaților în ultimii doi ani și au investit mult mai mult în a-și face locurile de muncă mai incluzive și mai diverse”, argumentează Klotz.

Satisfacția la locul de muncă este acum mai mare decât a fost în aproape patru decenii, potrivit datelor sondajului de la Conference Board, un think tank non-profit care a urmărit satisfacția în muncă din 1987. Într-un sondaj de la sfârșitul anului 2022 a aproape 2.000 de lucrători din SUA, peste 60% au declarat că sunt mulțumiți de locurile lor de muncă, iar unii dintre cei mai mulțumiți sunt cei care au renunțat la un loc de muncă pentru unul mai bun în timpul pandemiei.

Însă, deși imaginea de ansamblu arată că Marea Demisie se poate încheia în general, unele industrii încă simt uzul renunțării în masă, mai ales în anumite sectoare.

„Îngrijirea sănătății, producție, construcții – ratele de demisie în acele industrii sunt cu mult peste nivelurile din 2019. Când spui că Marea demisie s-a încheiat, probabil că vor fi oameni care conduc organizații de asistență medicală sau de producție care încă se luptă să găsească lucrători ”, punctează Klotz. Dar o înrăutățire a economiei ar putea începe să scadă ratele demisiilor și în acele industrii: din punct de vedere istoric, mai puțini oameni au demisionat în timpul crizei economice.

Ambii economiști spun că sunt dispuși să declare oficial Marea demisie încheiată, chiar dacă Klotz avertizează că oamenii vor continua să renunțe în număr mare în comparație cu anii dinainte de pandemie.  (redacția UZPR)

Foto: Yerson Retamal/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *