◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Încă un tip de poluare se extinde: deșeurile rezultate din vapat

Cât de mare este poluarea generată de țigările electronice și unde pot fi reciclate?

Trei sferturi dintre oamenii din Marea Britanie spun că nu își reciclează sistemele de vaping, care conțin un cocktail de materiale periculoase.

Prezentate ca o alternativă mai sănătoasă la fumatul de tutun, acestea „emană” tot mai multe preocupări cu privire la impactul vapingului asupra sănătății și asupra mediului.

Peste 1,3 milioane de astfel de dispozitive de unică folosință sunt aruncate în Marea Britanie în fiecare săptămână, potrivit unui studiu realizat de organizația de reciclare a deșeurilor electronice Material Focus. „Poluarea prin vapori este o problemă uriașă în prezent pentru mediu. Țigările electronice de unică folosință conțin materiale precum aluminiu, litiu și oțel inoxidabil – toate care pot fi folosite pentru alte funcții, cum ar fi fabricarea de mașini. De asemenea, sunt acoperite cu plastic”, spune Kwok Yan Man, CEO al organizației nonprofit Green Wings Project.

În timp ce autoritățile de reglementare se străduiesc să ajungă din urmă evoluția acestei noi forme complicate de deșeuri, Guvernul Regatului Unit va propune planuri de abordare a eliminării vaporizatoarelor înainte de sfârșitul anului, ca parte a unei reforme mai ample a reglementărilor privind deșeurile electronice, potrivit Euronews.

Deși există un oarecare entuziasm pentru interzicerea dispozitivelor de unică folosință în rândul deputaților (un proiect de lege este în proceduri în Camera Comunelor), este puțin probabil ca guvernul să meargă până la capăt în modernizarea regulamentului privind deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE).Mai probabil, sunt măsuri noi pentru a-i determina pe producători să-și proiecteze mai bine produsele și să plătească pentru reciclarea lor. Acest lucru ar putea duce la o creștere a vânzărilor dispozitivelor reîncărcabile.

75% dintre utilizatorii din Marea Britanie recunosc că „nu reciclează niciodată” dispozitivele uzate, potrivit unei noi cercetări de la Green Wings Project. Dacă sunt deteriorate atunci când sunt aruncate, bateriile cu litiu pot provoca incendii la instalațiile de eliminare a deșeurilor. Iar nereciclarea litiului și a altor părți, cum ar fi cuprul, reprezintă, de asemenea, un tip de deșeu. Cele 1,3 milioane de dispozitive aruncate în Marea Britanie în fiecare săptămână adaugă în mediu până la 10 tone de litiu pe an – acesta este echivalentul litiului din din interiorul a 1.200 de vehicule electrice. (redacția UZPR)

Foto: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *