◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

UNESCO suplimentează cu 12 milioane de dolari sprijinul pentru educația din Ucraina

UNESCO își extinde programele pentru a sprijini sistemul educațional din Ucraina prin noi finanțări, de 12,15 milioane de dolari, prin Parteneriatul Global pentru Educație (GPE). Potrivit unesco.org, acest grant va fi dedicat extinderii dezvoltării instrumentelor de învățare la distanță și a sprijinului psihosocial în școli, de care beneficiază direct peste 66.800 de copii și actori din educație, având în același timp un impact pozitiv asupra întregii comunități educaționale din Ucraina. UNESCO va implementa aceste acțiuni în parteneriat cu Ministerul Educației și Științei din Ucraina, precum și cu alți actori naționali și locali.

„Încă din prima zi a războiului, UNESCO a desfășurat măsuri de urgență pe teren pentru a răspunde nevoilor populației ucrainene. Această nouă finanțare ne va permite să acționăm la o scară mai mare pentru redresarea educației”, subliniază Stefania Giannini, director general adjunct al UNESCO pentru educație.

UNESCO va sprijini sistemul de învățământ ucrainean în patru domenii:

         dispozitive pentru copii, astfel încât aceștia să poată continua să învețe;

         integrarea suportului psihosocial și a prevederilor de învățare socioemoțională în sistemul de învățământ;

         acces la dezvoltare profesională continuă pentru profesori, în abilități pedagogice inovatoare și receptive la criză;

         planificarea, gestionarea și învățarea educației prin sisteme de date integrate și la nivelul întregului sector.

Aceste domenii de acțiune au fost identificate pe baza priorităților Ministerului Educației și Științei, precum și pe baza progreselor realizate până în prezent în sprijinirea comunității educaționale din Ucraina.

De la începutul războiului, UNESCO a fost mobilizată în Ucraina pentru a proteja dreptul la educație incluzivă și echitabilă de calitate. Cu sprijinul Google.org, UNESCO formează 50.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale.

Din mai 2022, UNESCO a susținut și Programul Național de Sănătate Mintală și Sprijin Psihosocial (MHPSS) condus de Prima Doamnă a Ucrainei, asistând Ministerul Educației în Știință în transformarea sistemului MHPSS în sectorul Educației, cu finanțare de la Japonia. În cadrul acestei inițiative, UNESCO formează 15.000 de psihologi școlari, construiește capacitatea a 20.000 de personal școlar, părinți și îngrijitori și ajunge la 160.000 de copii vulnerabili cu servicii MHPSS.

UNESCO a mobilizat, de asemenea, Coaliția Globală pentru Educație, unde 25 de membri au furnizat resurse Ucrainei, inclusiv computere pentru profesori, burse pentru cursanți, acces gratuit la cursuri și platforme educaționale acreditate și traducere de resurse educaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *