◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Regimul din Egipt lungește lista jurnaliștilor critici urmăriți pentru „terorism”

Guvernul egiptean a desemnat 82 de persoane, inclusiv activiști, politicieni și jurnaliști, pe noua sa „listă de urmărire” a terorismului. Potrivit rapoartelor, toți cei incluși trăiesc în prezent în exil, au părăsit țara după ce președintele Abdel Fattah el-Sisi a ajuns la putere printr-o lovitură de stat militară în 2013, prin înlăturarea președintelui Mohammad Morsi, care ajunsese la putere după protestele istorice care l-au răsturnat pe vechiul conducător Hosni Mubarak.

De la venirea la putere, regimul el-Sisi a declanșat o represiune împotriva drepturilor omului și a libertăților civile în țară și a stopat orice formă de opoziție sau disidență, notează peoplesdispatch.org. Mii de oameni au fost arestați cu acuzații motivate politic și condamnați la pedepse lungi de închisoare, după procese false. Mai multe grupuri pentru drepturile omului au fost, de asemenea, interzise, pentru a le împiedica să documenteze și să expună încălcările drepturilor și abuzurile drepturilor omului care au loc sub regim. Libertatea presei a fost, de asemenea, restrânsă, multe organizații de știri interne și internaționale fiind interzise în țară.

33 de jurnalişti au fost adăugaţi acum pe noua listă de terorism a guvernului, inclusiv Ayman Nour, fost candidat la preşedinţie şi şef al canalului de ştiri de televiziune Al-Sharq, din Turcia. Pe listă se află și profesioniști media care lucrează pentru instituții de știri din Turcia și Qatar. Guvernul a vizat instituții din aceste țări, deoarece acestea continuă să publice știri critice la adresa regimului el-Sisi. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *