◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro18.05.2024

„Dreptatea nu trebuie doar făcută, ci trebuie văzut că se face”. Declinul presei scrise a făcut procedurile judiciare mai puțin vizibile pentru public

Podcastul britanic Committee Corridor i-a pus față în față pe Catherine McKinnell, președintele Comisiei pentru petiții, profesorul Rasmus Kleis Neilsen, directorul Institutului Reuters și Sir Bob Neill MP, președintele Institutului Reuters, pentru a discuta efectul declinului mass-media asupra felului în care publicul este informat despre actul de justiție. 

Cel mai recent raport privind mass-media în era digital al Institutului Reuters a chestionat peste 93.000 de consumatori de știri online din 46 de țări, acoperind jumătate din populația lumii, a arătat că audiența pentru mass-media tradiționale continuă să scadă, iar consumul de știri online și de pe social media nu compensează decalajul, potrivit committees.parliament.uk. „Avem toate motivele să ne îngrijorăm că lipsa de acoperire locală și lipsa interesului public în acoperirea care există vor fi provocatoare în ceea ce privește modul în care funcționează democrația în viitor. profesorul Rasmus Kleis Neilsen. Atât de mulți oameni din cercetarea noastră spun că știrile sunt necontenit negative și irelevante și că vor un jurnalism care ajută la explicarea lucrurilor, la identificarea nu doar a problemelor, ci și a soluțiilor”, spune Neilsen.

Pe de altă parte, Justice Select Committee a publicat un raport privind relatarea legată de instanțe în era digitală, concluzionând că declinul presei scrise a dus la ca procedurile judiciare să fie mai puțin vizibile pentru public. „Este esențial ca sistemul judiciar să îmbrățișeze tehnologia și să primească mass-media și publicul în procedurile judiciare. Deschiderea justiției este o parte fundamentală a statului de drept. Există vechea zicală care spune că dreptatea nu trebuie doar făcută, ci trebuie văzut că se face. Încrederea publicului în modul în care este administrată justiția este esențială. Și, desigur, trebuie să ai transparență și conștientizare a ceea ce se întâmplă pentru a menține această încredere”, arată Sir Bob Neill. (redacția UZPR)

Foto: Jonathan Velasquez/Unsplash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *