◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro05.05.2024

Dan Ștefan Teodorescu în Panteonul jurnaliștilor moldoveni  (19 aprilie 1950  – 29 aprilie 2023 )

O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet nobil a trecut la Domnul!

 

 

 „Supus

Netrecerea spre alte oseminte

mi-a fulgerat netrebnicul cuvânt

pe flori de cedru alcultând irodul

nemerniciei spulberate-n vânt.

Pictându-mi ochii ce-mi alungă spaima

exodului trecut crepuscular

îmi pun să-mi bată clopotele seara,

iar eu adorm supus în ocular.” (Dan Teodorescu)

 

Colegiul director al Filialei Iași a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR) împreună colegii jurnaliști membri  se află în mare tristețe și durere prin trecerea la Domnul, în seara zilei de sâmbătă, 29 aprilie 2023, a Vicepreședintelui Filialei noastre, Domnul  DAN ȘTEFAN TEODORESCU, Președinte al Ligii Scriitorilor Români – Filiala Iași Nord Est (LSR – FINE), inginer  constructor, scriitor, poet, jurnalist, redactor – cronicar în cadrul Redacției Sport – Radio Iași.

Marea pierdere a Filialei UZPR s-a petrecut la câteva ore după turneul  pe care îl organizase  din timp în orașul BĂLȚI, Republica Moldova, sub deviza  „Cuvântul care ne unește” desfășurat în perioada 28-29 aprilie a.c., la care nu a mai putut participa.   

Colegul nostru a căzut pe treptele de beton de la scara blocului în ziua când trebuia să fie premiat la  ,,Gala premiilor de excelență” ale UZPR Iași din ziua de 31 martie, de la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Lovitura a fost la coloană și de atunci nu a mai putut să meargă. A zăcut pe canapea încontinuu și nu a mai ieșit nicăieri! Avea vorbirea afectată, nu mai putea să lucreze la calculator, nu vedea aproape deloc, ținea barba în piept, mânca foarte greu, nu se putea deplasa prin casă, nu se putea ridica de pe scaun. Cu toată complexitatea nefericitului accident Dan   nu a acceptat să meargă la un spital! A făcut toate analizele acasă cu o clinică din oraș. Prietenul său, scriitorul Ilie Serediuc care este și prim-vicepreședinte al LSR_FINE, care a fost tot timpul lângă el, i-a văzut analizele. Erau bune cu excepția ficatului și o lipsă severă a fierului (anemie ff. avansată!). El avea montat un stimulator cardiac și vizita un cardiolog destul de des.  Dan spunea că este bine și că stimulatorul funcționează normal.

Medicii sosiți cu Salvarea  sâmbătă seara, la înrăutățirea sănătății, au făcut resuscitări, care nu au avut efect, Au constatat decesul: stop cardiac, abrupt, fără revenire.

În dimineața zilei de luni 2 mai sicriul va fi depus la Capela bisericii din cimitirul Eternitate, unde, în seara aceleiași zile, preotul chemat de familie, va săvârşi ,,slujba stâlpilor” – rugăciunea scurtă pentru sufletul celui răposat, la care se adaugă citirea unor părţi din cele patru Sfinte Evanghelii. 

Înmormântarea este  programată pentru joi, 4 mai.

   

Dan Teodorescu s-a născut la Iași, pe 19 aprilie 1950. Absolvent al Liceului nr.1 Mihail Sadoveanu Iasi, astăzi, Colegiul Național, promoția 1969, absolvent al Facultății de Construcții Iași, din cadrul Institutului Politehnic ,,Gheorghe Asachi” Iași, astăzi Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi Iași, promoția 1974. Până în anul 2012 ,când s-a pensionat, a activat ca inginer constructor- șef puncte de lucru, șef de lot, inginer șef de șantier, șeful serviciului tehnic- producție, director de zonă, șef de proiecte la: DJDP Focșani, DJDP Iași, TC IND Iași, astăzi, SC Moldoconstruct SA Iași, SC Nova Construct SA Iași, SC DIMI SRL Iași.

    

,,Trecerea în neființă poartă cu sine o mare durere pe care nimeni nu o poate vindeca, însă iubirea ne lasă amintiri de neuitat, pe care nimeni nu le poate lua vreodată. Ele ne rămân ca să ne aline! Cum să nu doară moartea unui bun prieten, un coleg exemplar, un colaborator impecabil, precum scriitorul, jurnalistul, cronicarul de elită, ing. Dan Ștefan Teodorescu – Presedinte Liga Scriitorilor Români – Filiala Iași-Nord Est?

Scriu și plâng…plâng și scriu…uimită și fulgerată de această veste, cuvintele îmi sunt prea sărace în a exprima regretul! Suntem alături de familia îndoliată, gândurile și rugăciunile noastre suntem alături de soția, doamna Maria Teodorescu. Sincere condoleanțe! Fiți puternică! Trebuie să treceți peste această mare durere, gândind că Dumnezeu l-a iubit mult, l-a luat lângă el, chiar după ziua de naștere, după turneul cultural-artistic organizat la Bălți 28-29 aprilie 2023, după evenimentul pe care l-a realizat cu mândrie și onoare, cu dăruire și profesionalism, înfrățirea cu Universitatea de Stat „Alecu Russo”, Bălți Republica Moldova, după lansarea monumentalului volum, în Republica Moldova, în timpul organizării evenimentelor din 13 mai a.c. la Clubul CFR Iași, primul weekend din iunie, în Ținutul Zimbrului, la Liceul Teologic Ortodox Agapia-Neamţ. Avem nevoie de dumneavoastră să ducem mai departe și să promovăm valorile, în memoria sa. Noi suntem onorați că l-am cunoscut! Un adevărat OM de o valoare inestimabilă, un titan.
(Liliana Roibu)

 

Dan Teodorescu, unul dintre cei mai iubiți și longevivi jurnaliști din România, veteran al presei sportive ieșene cu mii de articole, relatări și emisiuni de radio și TV despre evenimentele sportive din capitala Moldovei,  s-a implicat, în ultimii ani, în diferite proiecte culturale. Astfel  a coordonat și participat la prestigioase acțiuni cultural-sportive din Germania, Austria, Ungaria, Croația, Serbia, Polonia, Ucraina sau în România în orașe, precum: București, Cluj-Napoca, Hunedoara, Galați, Ploiești, Bacău, Vaslui și Iași.

Dan Teodorescu a publicat în mass-media din România, Germania, Israel, Ucraina, Anglia, Austria, Belgia, Olanda, Elveţia, Franţa, SUA, Australia, Canada, Republica Moldova, Spania. Iar în ultimii 7 ani, Dan Teodorescu a editat 32 de cărţi în 34 de volume, două cărţi având câte două volume fiecare.   A activat, de asemenea, în paralel ca redactor în departamentele de sport și cultură de la mai multe reviste. A colaborat la emisiunile sportive și de cultură ale TVR  și a publicat articole sportive, de cultură, fotografie artistică și de reportaj, în presa din străinătate.    

Este autor al mai multor volume de poezii, proză scurtă, interviuri cu personalități culturale și sportive.

În prima parte a lunii octombrie 2022, Dan Teodorescu a publicat cartea de 800 pagini ,,Legământul din cuvinte”, care a fost lansată în cadrul dialogului cultural internaţional ,,Cuvântul care ne uneşte”, pe 22 octombrie 2022, la Sala de Consiliu ,,Vasile Pogor” de la Palatul Roznovanu din Iaşi, într-o importantă manifestare culturală  organizată de Primăria Municipiului Iaşi, Liga Scriitorilor Români – Filiala Iaşi – Nord Est, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România – Filiala Iaşi, Cercul Militar Iaşi, Muzeul Naţional Militar ,,Ferdinand I” – Filiala Iaşi şi Universitatea de Stat ,,Alecu Russo” din orașul Bălţi (Republica Moldova). 

Dan Teodorescu (DANTE) a debutat în mass-media naţională, mai precis la Radio Bucureşti, în 1967, la 17 ani, cu Cenaclul elevilor din ,,Oraşul celor Şapte Coline”.

A activat în cadrul mai multor asociații și uniuni de creație, naționale și internaționale:

– Membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR) și Vicepreşedinte al Filialei Iaşi;

– Membru Senior al Asociaţiei Literare ,,Păstorel” Iaşi” (ALPI), unde este şi ofiţer de presă;

– Membru al Asociaţiei Presei Sportive din România (APSR), unde a primit în 2017 Premiul ,,Aurel Neagu” pentru întreaga activitate, dar şi o Diplomă de Excelenţă şi o Medalie pe scena Ateneului Român din Bucureşti, la ,,Gala APS – 90 ani”;

– Preşedinte al Ligii Scriitorilor Români – Filiala Iaşi-Nord Est. În 2020 şi 2021 primeşte medalia ,,Virtutea Literară” şi premiul ,,Laudatio” din partea conducerii LSR de la nivel naţional şi al juriului de specialitate din Cluj-Napoca;

– Membru fondator al noului Cenaclu ,,George Topîrceanu” de la clubul CFR Iaşi, de la Râpa Galbenă – din 2018;

– Membru al Asociaţiei Jurnaliştilor Români de Pretutindeni (AJRP), din Montreal – Canada;

– Membru al Societăţii pentru Cultură şi Literatură Română în Bucovina – Filiala Iaşi;

– Membru al Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor ,,Regina Maria” – Filiala Iaşi;

– Membru fondator al Comitetului de Iniţiativă pentru înfiinţarea Complexului Muzeal al Locomotivelor la Iaşi;

– Consultant ştiinţific la publicaţia  ,,Rezervistul” editată de Filiala ,,Henri Coandă” Iași a ANCMRR;

– Redactor-șef și Editor al publicaţiei de sport şi cultură ,,SPORT FAN CLUB”;

– A fost mulţi ani Ofiţer de presă şi director sportiv la CS CFR Iaşi, Ofiţer de presă la echipa de fotbal în sală ACS Futsal Poli Iaşi şi pentru tenismenul de talie internaţională Bogdan-Ionuţ Apostol, pentru Clubul de Volei Penicilina Iaşi, Clubul de dans sportiv Nikons Iaşi şi Clubul de gimnastică ritmică CSŞ Anghel Saligny Iaşi;

– Redactor-șef la Agenţia de Presă ,,Aşii Români” şi la ziarul ,,Vocea Ta”, cu sediul central la Nürnberg (Germania);

– Senior editor la publicaţia ,,MIORIŢA USA”, din Sacramento / California – SUA şi la Centrul Cultural Româno-German ,,Dumitru Dorin Prunariu” de la Nürnberg;

– Redactor la revista ,,Nord-Est Cultural”, la săptămânalul regional ,,Meridianul Iaşi – Vaslui – Bacău” şi la revista ,,Booklook”.

La 8 iulie 2021, la gala găzduită de TVR Bucureşti, a primit un important premiu naţional la secţiunea CARTE, din partea UZPR.

A primit și premiul ,,Personalitatea Culturală a anului 2021” din partea LSR – FINE.

A avut numeroase apariţii în antologiile literare din Iaşi, Cluj-Napoca, Olăneşti, Mizil, Urziceni, Bucureşti, dar şi în Australia.

 

Iașiul cultural în cărțile lui Dan Teodorescu (Dante)

<< ,,Iași Cultură, Spirit și Credință” – o apariție editorială In memoriam Doru Dinu Glăvan, fostul lider al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, carte scrisă de jurnalistul Dan Teodorescu, președintele Ligii Scriitorilor Români, Filiala Iași – Nord Est. ,,Jurnalistul Doru Dinu Glăvan va rămâne fără îndoială în istoria presei un nume care şi peste ani se va impune a fi observat, conspectat şi înţeles; într-un cuvânt, el va rămâne o pildă şi o ştachetă de referinţă. Era împotriva unei culturi sterpe, lipsită de prezenţa lui Dumnezeu. Avea capacitatea de a sesiza intuitiv şi instantaneu semnificaţiile, pre­cum şi abilitatea de a le regrupa, pentru a oferi ci­titorului ansambluri sintetice, ce pot fi descifrate imediat. Refuza orice ingerinţă care i-ar fi putut influenţa şi, de ce nu, compromite relatarea radiofonică  și scrisul, dar și calitățile de lider al UZPR. Cu fiecare ocazie, el a scos în evidenţă, în reportaj şi scrierile sale, în conducerea UZPR, faptul că doar cultura poate lărgi perspectivele vieţii, fiind cel mai eficient antidot împotriva necunoaşterii, nepăsării şi infantilismului şi, nu în ultimul rând, singura capabilă să dea sens veridic vieţii şi morţii. Astăzi, pacea — pe care el a promovat-o în gândurile şi sentimentele noastre — arată că nu determinismele bilogice dictează soarta omului, ci deschiderile sale spirituale, inteligența emoțională, astfel ca moartea sa nu se plătească cu vina proprie, ci prin conştiinţa ei să avem un reper ce ne maturizează gândi­rea şi sensibilitatea faţă de ceilalţi. Presa română a pierdut un gazetar de ţinută, care a contribuit mult la formarea noilor generaţii de jurnalişti. Un om care şi-a dedicat întreaga existenţă promovării comunităţii în care a trăit, un profesionist care şi-a subordonat în­treaga viaţă crezului său de jurnalist.

Experimentatul jurnalist Dan Teodorescu cu spiritul mereu tânăr, după ce în cele 30 de volume editate până în prezent, a analizat și prezentat cititorilor diversele domenii în care a activat era firesc și necesar să vină rândul închegării unui volum-document intitulat Iași – Cultură, Spirit și Credință, apărut la Editura PIM, în 2021. În această lucrare autorul devoalează prin cronici manifestările culturale organizate sub egida sau în parteneriat cu Liga Scriitorilor Români, Filiala Iași Nord-Est în perioada martie-decembrie 2021.    

Acest volum primit cu autograf și „cu multă considerație din partea autorului” a intrat în patrimoniul publicistic național cu mențiunea că este dedicat memoriei celui care a fost până de curând Președintele Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Glăvan, plecat mult prea devreme pe cărări stelare.

Ca toate celelate realizări editoriale de până acum, autorul prin sârguința și munca sa judicioasă, scutește de mult / „Iași Cultură, Spirit și Credință” – o apariție editorială semnată de Dan Teodorescu, invitat la ”Bună dimineața” – 15.12.2021 >>

 

     <<Un nou eveniment cultural va avea loc în ziua de 26 februarie 2022 , ora 11.00, la Cercul Militar Iași, cu oaspeți din Vaslui și gazde din Iași și cu o nouă apariție editorială „Schengen Cultural”, o carte de vizită pentru România, transpusă de reputatul scriitor și jurnalist Dan Teodorescu într-un volum de 618 pagini, cu lansare în public pe 26 martie 2022, ora 11, la Cercul Militar Iași. 

     Un volum semnat de ieșeanul Dan Teodorescu, cu o prefață a scriitorului Mihai Batog-Bujeniță. Dan Teodorescu are până acum 31 de volume editate de publicistică, poezie, interviuri şi sport. În 2021, la TVR Bucureşti, a primit un premiu la nivel naţional la secţiunea CARTE, din partea UZPR. În anii din urmă a primit numeroase premii şi pe marea scenă a Ateneului Român din Bucureşti din partea APSR.

      Dan Teodorescu a mai primit multe premii şi din partea LSR de la Cluj, dar şi de la alte asociaţii sportive şi culturale din ţară şi străinătate. ”Schengen Cultural”, ultima apariție editorială a scriitorului și jurnalistului Dan Teodorescu, președinte al Ligii Scriitorilor Români, Filiala Iași – Nord Est și vicepreședinte al Filialei Iași a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România este prefațată chiar de autor, astăzi, vineri 11 februarie 2022, în intervalul orar 9:10-9:20, din Matinalul ”Bună dimineața” – garanția trezirii zilnice fără griji, pe toate frecvențele Radio Iași: 90,8 – 94,5 și 96,3 Mhz FM, 1053 Khz AM dar și live pe www.radioiasi.ro, emisiune realizată de Mihai Florin Pohoață.   Producător – Petronela Cotea Mihai / ,,Schengen Cultural” de Dan Teodorescu, invitat la ”Bună dimineața”, cu Mihai Florin Pohoață – 11.02.2022. >>

 

      <<Manifestări inițiate de Liga Scriitorilor Români și finalizate la început de iunie. Primul punct de adăstare a membrilor Ligii Scriitorilor Români (LSR) – Filiala Iași Nord Est a fost Brăila, în chiar prima zi din iunie, pentru o triplă lansare de carte: Ilie Serediuc – ”Cinci ani în Delta Volgăi”; Silvia Hodaș și Ioan Hodaș – ”Cugetări inedite de zâmbete însoțite”; Dan Teodorescu – ”Nume de cod – LSR FINE” și ”Mirajul cuvintelor”. Lansările editoriale au avut o nouă secvență, odată cu revenirea în spațiul Cercului Militar Iași, joi 3 iunie 2021, atunci când Liga Scriitorilor Români (LSR) – Filiala Iași Nord Est a salutat ieșirea de sub tipar a volumelor: Viorel Coman – ”După implozie”; Calistrat Robu – ”Cerbber, Callo, Lupul Alb”; Romeo Romila – ”Regăsirea gândurilor”; Corina Matei-Gherman – ”Joaca anotimpurilor”. Manifestările au continuat sâmbătă 5 iunie 2021, în Sala de Spectacole a Cercului Militar Iași cu un Colocviu: Solo Rotenstain: ”1 iunie, Ziua Internațională a Copilului” – Silvia Hodaș: ”E ziua ta, Copile!” Cu acest prilej, cărțile lansate au fost: Mariana Cobzaru – ”Prietenii copiilor”; Rodica Murgu – ”Bunule Bun și Mușețica”; Dan Teodorescu – ”Mirajul cuvintelor”; Ilie Serediuc – ”Anul Tigrului de Oțel”. Scriitorul şi jurnalistul Dan Teodorescu, Președintele LSR – Filiala Iași Nord Est şi membru UZPR, este invitatul emisiunii, astăzi, marți, 8 iunie 2021, în intervalul orar 9:10-9:20, din Matinalul ”Bună dimineața” – garanția trezirii zilnice fără griji, pe toate frecvențele Radio Iași: 90,8 – 94,5 și 96,3 Mhz FM, 1053 Khz AM dar și live pe www.radioiasi.ro, emisiune realizată și produsă de Mihai Florin Pohoață. Surse: Radio Iași; Dan Teodorescu /Manifestări LSR la început de iunie. Dan Teodorescu la ”Bună dimineața”– 8.06.2021>>

 

      << ,,La cumpăna dintre „20” și „21” . Un nou proiect editorial al cunoscutului jurnalist Dan Teodorescu. Viața noastră de zi cu zi în perioada decembrie 2020 – martie 2021, marcată de pandemia de coronavirus. O carte document scrisă mascat, cu mâinile curate și cu respectarea distanței fizice. ”În 2020 am scris trilogia tricoloră COVID 19, care a prezentat cărțile „Stați în casă!” (cu o copertă de culoare albastră), „Ieșiți din casă” (coperta fiind galbenă – volum premiat la nivel național în cadrul Ligii Scriitorilor Români) și „Mergeți acasă!” (coperta fiind de culoare roșie, cea care a consfințit și tricolorul României). Din octombrie și până în decembrie 2020 am scris „Jurnalul lui DANTE”, acolo unde nu apare nici o relatare despre COVID 19, deoarece am dorit să arăt tuturor că se poate trăi și fără al treilea „război mondial” de pe „micul ecran”, care ne provoacă doar spaime și angoase. Vă prezint acum volumul <<La cumpăna dintre „20” și „21”>>”, care continuă „Jurnalul” mai sus menționat, cu relatări din perioada decembrie 2020 – martie 2021. În plină campanie de vaccinare, împotriva „tulpinelor” venite din China, Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia, prezenta carte rămâne însă nevaccinată din motive încă nedefinite! Poate și din cauză că istoria unei nații, cultura, sportul, educația, spiritualitatea și economia reală nu ar trebui vaccinate, ci doar prezentate publicului cu adevărul pe masă! În final, să spunem doar atât: Felicitări celor care s-au vaccinat, respect celor care se mai gândesc și să mulțumim din inimă celor care doresc să citească volumul <<La cumpăna dintre „20” și „21”>>”, unde vor găsi subiecte extrem de interesante. Anticipez, totuși, că această carte se va lectura cu mai multă tragere de inimă peste mai mulți ani, la orele de istorie din școli și facultăți. Sănătate la toată lumea și Doamne ajută!” Sunt cuvintele autorului Dan Teodorescu, invitat astăzi, miercuri, 17 martie 2021, în intervalul orar 9:10-9:20, din Matinalul ”Bună dimineața” – certitudinea unei treziri fără emoții, pe toate frecvențele Radio Iași: 90,8 – 94,5 și 96,3 Mhz FM, 1053 Khz AM dar și live pe www.radioiasi.ro, curierul-iasi.ro/ Jurnalul lui Dante” o carte de Dan Teodorescu, invitat la ”Bună dimineața” – 17.02.2021.>>

                                          

                                                          

       <<În acest an, într-o lume probozită de umbra neagră a unei pandemii care a confiscat tot ce însemnă comunicare interumană, domnul Dan Teodorescu nu-şi abandonează misiunea sa de jurnalist şi, iată, revine în arena editurilor cu o nouă carte, a V-a din acest an. Volumul cam la fel cu anterioarele are peste opt sute de pagini ceea ce face ca un total editat aproximativ într-un an să se ridice, odată cu admiraţia cititorilor, la peste 3500 de pagini. Intitulat JURNALUL LUI DANTE sau Viaţa noastră de zi cu zi în octombrie – decembrie 2020, în anul pandemiei de coronavirus. O carte document scrisă mascat, ”cu mâinile curate” şi cu respectarea distanţei fizice! şi scos la editura PIM- Iaşi volumul îl va plimba, în modul cel mai plăcut, pe cititor printre evenimente culturale: lansări de carte, întâlniri ale grupurilor sau cenaclurilor, spectacole sau aniversări din ţară, dar şi de peste hotare, precum şi evenimente religioase de mare impact emoţional. Desigur, aşa cum ne-a obişnuit de-a lungul tuturor celor douăzeci şi trei de volume scrise până acum (în ultimii cinci ani!) din carte nu lipsesc oamenii. Personalităţi, mai mult ori mai puţin reprezentative ale vieţii culturale: înalţi prelaţi, actori, scriitori, sportivi, pictori sau graficieni, oameni politici, dar şi tineri care au reuşit în puţinii lor ani de viaţă de până acum să dea ceva celor din jur, iar acest ceva este o parte din sufletul lor curat sub formă de cântec sau culoare. Minunat! Mai ales că de cam prea multă vreme principalul vector al culturii noastre, televizorul, se tot străduieşte să ne convingă de faptul că apele stătute ale subculturii sunt singura formă de supravieţuire a unui popor. Trasând însă cu fermitate limitele culturii în arealul bunului simţ şi al nevoilor de spiritualitate, autorul reafirmă adevărul conform căruia conceptul de cultură este cel care defineşte cu adevărat un popor sau o naţiune. Lectura volumului îl poartă pe cititor prin culisele uneori tainice ale vieţii sau ale operei protagoniştilor indiferent dacă aceştia sunt mari actori precum regretata Draga Olteanu, marele Miluţă Gheorghiu sau sunt sportivi care au lăsat în urma lor un model demn de a fi urmat. Aşa cum ne aşteptam autorul nu se rezumă la personaje din oraşul său iubit, Iaşi, ci aduce în pagini şi activitatea unui suflet mare şi generos, buna noastră prietenă Ionela van Rees-Zota /”Jurnalul lui Dante” o carte de Dan Teodorescu, invitat la ”Bună dimineața”– 17.02.2021.>>

   

  <<Trei cărţi de colecţie: „Staţi în casă!”, „Ieşiţi din casă!” şi „Mergeţi acasă!” de Dan Teodorescu vor fi lansate în acestă săptămână, sâmbătă 17 octombrie 2020, de la ora 11:00, la Arenele CFR din Iaşi.

    ”Încă din martie 2020 am spus la toată lumea că noi participăm la un exerciţiu militar la nivel global, dar acum cred că, de fapt, acest „antrenament cu public” s-a transformat într-un adevărat război cu arme biologice. Ce ne mai trebuie nouă armament convenţional, rachete cu  tot felul de raze de acţiune sau avioane de luptă supersonice, când de fapt „VULTURII” pot cotropii lumea largă doar printr-un simplu „praf toxic” fabricat în laborator şi care, vezi Doamne, a fost scăpat în atmosferă din greşeală şi fără nici o intenţie de a face rău cuiva!

    Această perioadă în care COVIDUL 19 îşi face doar „meseria” pentru care a fost creat, trebuie să rămână în mintea şi amintirea tuturor şi din această cauză am scris până în prezent trei cărţi de colecţie: „Staţi în casă!”, „Ieşiţi din casă!” şi acum „Mergeţi acasă!” şi fiecare trebuie să înţeleagă din aceste titluri şi pagini lecturate doar esenţa faptelor de zi cu zi prin care trecem în acest an pandemic –2020.

    Totuşi, am dorit să surprind în aceste cărţi multe lucruri pozitive şi să las „manipulările” şi „guşele” doar anumitor confraţi din mass-media naţională şi internaţională, plătiţi gras în acest an.

    Probabil că blestematul de „GUVID 19” va continua să ne streseze şi în perioada următoare, poate mulţi ani de-acum încolo, dar vă rog din suflet să vă păstraţi calmul şi demnitatea, să fiţi optimişti şi să nu cădeţi în depresie, că atunci e de jale! Nu vă lăsaţi pradă VULTURILOR!
Până la următorul volum să ne dorim multă sănătate. Doamne ajută!”

    Astfel sună mesajul menit să prefațeze cele 3 volume de colecție „Staţi în casă!”, „Ieşiţi din casă!” şi acum „Mergeţi acasă!” care vor fi lansate sâmbătă, 17 octombrie 2020 de la ora 11:00, la Arenele CFR din Iaşi de cunoscutul și reputatul jurnalist ieșean Dan Teodorescu invitatul emisiunii astăzi, luni, 12 octombrie 2020, în intervalul orar 8:35-8:45, din Matinalul ”Bună dimineața” – calea sigură pentru o trezire frumoasă, pe toate frecvențele Radio Iași: 90,8 – 94,5 și 96,3 Mhz FM, 1053 Khz AM dar și live pe www.radioiasi.ro / Triplă lansare de colecţie: „Staţi în casă!”, „Ieşiţi din casă!” şi „Mergeţi acasă!” de Dan Teodorescu – invitat la ”Bună dimineața”– 12.10.2020>>

        << În „Universul” lui „Dan Te”, cifra 69 desemnează și vârsta pe care o va atinge, în curând, autorul; născut în Iaşi, pe 19 aprilie 1950, sub „zodia Berbecului” (poftă de viață, dar și multă încăpățânare?), dacă adunăm ziua 19 cu anul ’50 rezultă tot 69; în ’69 (secolul trecut), inginerul constructor şi jurnalistul profesionist, absolvent al Liceului nr. 1 „Mihail Sadoveanu” (actualul „Colegiu Naţional”), nu se gândea că în anul 2019 se vor împlini cinci decenii de la terminarea unei şcoli de elită; de fapt, volumul (are 692 pagini) „UNIVERS 69”, care va cunoaște lansarea vineri, 22 februarie 2019, de la ora 17:00, în Hotelul „Moldova”-Iaşi, în cuprinsul unui spectacol artistico-sportiv cu participanţi din România şi Republica Moldova, este dedicat promoţiei 1969 de la „Sadoveanu” (50 ani de la absolvire), deopotrivă colegilor din „UZPR” (100 ani de la înfiinţarea „Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România”/capitole scrise în exclusivitate)… „Acest volum este dedicat tuturor oamenilor care simt şi trăiesc româneşte, oriunde s-ar afla! Vă mai spun: Lectură plăcută, dragi prieteni din universul galactic al cărţilor!” (Dan Teodorescu, autorul volumului “UNIVERS 69”, care cuprinde cronici culturale şi sportive, din perioada 2018-2019, din România, Grecia, Germania, S.U.A. şi Franţa, reportaje şi cronici care privesc alte evenimente esențiale din „Oraşul celor Şapte Coline” /UNIVERS 69”, noul volum al jurnalistului de excepție Dan Teodorescu >>

      Lacrimile nu se pot opri, suntem foarte îndureraţi de această pierdere.   

      Condoleanţele noastre! Recunoaştere, respect, onoare şi amintire eternă!

      

 Pentru conformitate,

Col.(r) Grigore Radoslavescu,

      președintele Filialei Iași a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *