◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

George Pușcaș, evoluție de senzație în Anglia!

George Pușcaș a reușit un hat-trick în partida Wigan – Reading 1-3, din etapa a 19-a din Championship, liga a doua engleză. Performanța românului este una fabuloasă, ținând cont de faptul că a marcat toate golurile, in numai 5 minute!

Internaționalul nostru a început titular meciul din deplasare cu Wigan, fiind a 14-a oară când a fost prezent în echipa de start, din cele 17 apariții în tricoul lui Reading. Gazdele au deschis scorul în minutul 34 prin Garner și păreau că se îndreaptă spre o victorie la limită.

Dar, în partea a doua a întâlnirii, au venit reușitele de senzație ale lui Pușcaș. Astfel, atacantul român a înscris în ordine: din penalty (min. 79), apoi după o pătrundere superbă în careu și un șut cu dreptul în colțul lung (min. 80) și o deviere spectaculoasă cu stângul de la 8 metri (min. 84)!

George Pușcaș și-a exprimat satisfacția pentru evoluția sa, în interviul acordat canalului Reading FC de pe YouTube: ”Ce pot să spun? Sunt fericit pentru victorie, în sfârșit am marcat. Am muncit din greu și știam că golurile vor veni”. Românul este primul jucător al lui Reading, care a înscris un hat-trick, din ultimii 4 ani. Ultima astfel de performanță a fost cea a lui Orlando Sa, împotriva lui Ipswich, în 2015.

Pușcaș este considerat ”erou” de către presa engleză. Reading Chronicle îi dedică un articol elogios atacantului, subliniind că el ”a întors soarta meciului, marcând trei goluri în doar cinci minute, pentru a securiza o victorie crucială pentru echipa lui Mark Bowen”. Românul a fost sărbătorit de către colegi în vestiar, după meci.

Cu reușitele de sâmbătă, atacantul nostru a ajuns la cota 6 pentru Reading în Championship, în 17 meciuri, în sezonul 2019/2020. El este golgeterul echipei, fiind urmat de către Ejaria Oviemuno – 3 goluri, Morrison, Meite, Swoift și Baldock – 2 goluri.

Cu această victorie, Reading se menține pe locul 18 în campionat, îndepărtându-se de zona retrogradării, la 5 puncte de Wigan, aflată pe poziția 22. Următorul meci pentru trupa lui Bowen va fi pe 7 decembrie, acasă, contra lui Birmingham.

După evoluția foarte bună de la Campionatul European U21 din vară, când a înscris 4 goluri pentru naționala de tineret condusă atunci de Mirel Rădoi, el a punctat de două ori și pentru reprezentativa de seniori, în preliminariile pentru Euro 2020, cu Malta și Insulele Feroe. În prezent, el este cotat la 6 milioane de euro pe site-ul de specialitate transfermarkt.

 

George Titus Albulescu / UZPR

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *