◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro26.04.2024

Turul Franței și stelele ciclismului

Turul Franței începe la Copenhaga pe 1 iulie și se încheie pe Champs-Elysees, din Paris, pe 24 iulie. Alături de Danemarca și Franța, cea de-a 109-a ediție a cursei străbate Belgia și Elveția, acoperind 3.353 km. Traseul conține un amestec de zone cu teren plat, pentru sprinteri, probe cu cronometru, teren deluros și câteva urcări pe munte. BBC Sport a trecut în revistă câteva dintre stelele ciclismului care încep astăzi celebrul Tur al Franței.
Tadej Pogacar rămâne eligibil pentru încă doi ani în clasamentul tinerilor. În vârstă de 23 de ani, intră în cursă ca favorit la câștigarea tricoului galben pentru al treilea an consecutiv.
Slovenul a strâns șase victorii de etape la La Grand Boucle și a părut de neatins în ediția din 2021, odată ce cursa a ajuns la munte. Pogacar a impresionat deja în 2022, dominând prima parte a sezonului, câștigând Tirreno-Adriatico și Strade Bianche.
Primoz Roglic este de trei ori campion la Vuelta a Spanei. Cel mai probabil adversar al lui Pogacar, Roglic ajunge la Tur într-o formă mai bună decât în 2020, cu victorii la Dauphine și Paris-Nice. Geraint Thomas a devenit recent primul britanic care a câștigat Turul Elveției.
Tocmai a împlinit 36 de ani, dar intră în Tur în urma unei victorii excelente la Turul Elveției – probabil cea mai bună performanță a sa de când a terminat pe locul al doilea la Turul din 2019.
Jonas Vingegaard încă nu a câștigat o etapă la Tur, dar a arătat că este un alpinist sigur, precum și că este mai mult decât capabil în probele cu cronometru.
Aleksandr Vlasov s-a bucurat de cel mai bun început de sezon al carierei sale de până acum, câștigând Volta a Comunitatea Valenciana și Turul Romandiei. De asemenea, a condus Turul Elveției înainte de a fi testat pozitiv pentru Covid-19 după cinci etape.
Peter Sagan este în căutarea primei sale victorii de etapă la Tur din 2019. Ciclistul în vârstă de 32 de ani a câștigat etapa a treia a Turului Elveției și s-a recuperat rapid și cu succes de Covid, pentru a câștiga al optulea Campionat național de curse rutiere din Slovacia.
Gama vastă de talente ale belgianului Wout van Aert a fost expusă pe deplin în Turul din 2021, unde a câștigat sprintul pe Champs-Elysees, triumfând deja într-o probă individuală și o etapă montană brutală, care a inclus o dublă ascensiune pe Mont Ventoux.
Fabio Jakobsen este unul dintre cei 39 de debutanți. Cu 10 victorii în acest an, Jakobsen s-a dovedit a fi dintre cei mai rapizi cicliști, iar o victorie la Tur ar completa o revenire remarcabilă din accidentările îngrozitoare pe care le-a suferit la Turul Poloniei în 2020.
Chris Froome va concura la al 10-lea Tur al Franței. Campion de patru ori, în vârstă de 37 de ani, Froome ar putea fi capabil să obțină victorii de etapă.

(redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *