◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.05.2024

„Sportul băcăuan”,
la un nou început

Din luna martie 2024, publicația de cultură sportivă „Sportul băcăuan” a reapărut într-o nouă grafică, în format digital și print de 16 pagini color, cu articole și interviuri exclusive cu sportivii reprezentativi la nivel local, național și internațional, angrenați în competiții și campionate de profil. Editată sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR), revista cu nr. 151 prezintă, totodată, evenimentele sportive care au fost organizate în Bacău în această perioadă, clasamente, reportaje, știri despre participările sportivilor băcăuani la campionatele găzduite în țară și nu numai.

Pagina 2 a publicației este rezervată activităților filialei Bacău a UZPR, în această ediție Petru Done scrie despre ultima acțiune a filialei care și-a ales conducerea pentru următorii patru ani. În pagina 3, Dan Sion, cunoscut jurnalist de sport cu un condei bine mânuit și cu tușe care îi sunt deja marcă proprie, semnează editorialul „Ia mai zi una mai de-a noastră!”.

Materialul de forță al ediției este scris de Leonard Popa, redactorul-șef al publicației – un interviu de excepție, în exclusivitate cu Sportiva Anului 2023, Simona Radiș, „fata care îmblânzește apa”, multiplă campioană europeană și mondială, campioană olimpică la Tokyio (2020) la canotaj, „regina incontestabilă a gândurilor și speranțelor”, „o stea condamnată la strălucire”.

Paginile de Actualitate sportivă băcăuană prezintă un eveniment de anvergură desfășurat în Bacău – Campionatul Național de Judo U14 și U16, dar și un portret de campioană, judoka Giulia Mihai, care anul acesta și-a adjudecat titlul de vicecampioană la juniori 2, deși ea este junioară 3, U16, concurând împotriva sportivelor cu doi ani mai mari ca ea. Nu lipsesc nici premianții Olimpiadelor Naționale ale Sportului Școlar, prezentate de Roxana Cerghici, iar Victor Eugen Mihai semnalează performanțele fetelor de la volei, Divizia A, play-out. Relu Auraș e … „aur curat” la Cupa României la box, cu pugiliștii săi, așa cum spune Ion Șarban, iar Cornel Pinter semnează „surprizele” din meciul de handbal (f), Divizia A, seria B, etapa 12.

Evenimentul sportiv internațional CM indor de altletism de la Glasgow este prezentat într-un spațiu generos de 3 pagini. În alte 2 pagini, Marius Cerghici ne duce tocmai pe Coasta Amalfi, într-un reportaj de călătorie plin de soare, culoare, gust de lâmâi și miros de flori de iasomie, oferind detalii inclusiv în ceea ce privește costurile sau locurile ce pot fi vizitate în acest „colț de rai”.

Publicația de cultură sportivă „Sportul băcăuan” a prins din nou aripi și promite, prin echipa sa redacțională, că va prezenta, lunar, noi și noi informații despre tot ce înseamnă sport pentru Bacău, pentru băcăuani și pentru noi, toți. „Cu siguranță, ori de câte ori vom acționa alături, vom putea face multe. Am reușit împreună să scoatem primul număr din noua serie a SPORTULUI BĂCĂUAN, cu același entuziasm pe care l-am simțit cu toții când am intrat, tineri fiind, în redacția ziarelor la care am lucrat! Este o nouă reușită a noastră și nu ne vom lăsa. Acesta este doar începutul, un nou început al unei reviste unice la nivel local și, chiar, poate, național”, a declarat Leonard Popa, redactorul șef, atunci când am pus punct final în ediția de martie 2024. Punct final și… de la capăt!

 

Roxana Cerghici – UZPR Bacău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *