◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Program spectacole Teatrul EXCELSIOR – actualizat | 5 – 10 octombrie 2021 

Marți, 5 octombrie, ora 19:00, Teatrul EXCELSIOR: „Cenușăreasa” – adaptare muzicală de Eduard Petru Jighirgiu după basmul lui Charles Perrault. Detalii: https://www.teatrul-excelsior.ro/cenusareasa/. Bilete: pe site-ul teatrul-excelsior.ro, pe bilet.ro și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR.  Miercuri, 6 octombrie, ora 19:00, Teatrul EXCELSIOR: „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale, regia Stelian Milu. Detalii: https://www.teatrul-excelsior.ro/o-noapte-furtunoasa/. Bilete: pe site-ul teatrul-excelsior.ro, pe bilet.ro și la casa de bilete a Teatrului EXCELSIOR. Vineri, 8 octombrie, ora 19:00, Teatrul EXCELSIOR: „Urâtul” de Marius von Mayenburg, regia Mădălin Hîncu. Detalii: https://www.teatrul-excelsior.ro/uratul/. Bilete: pe site-ul teatrul-excelsior.ro, pe…

Citește mai mult

1 Octombrie, Ziua Pensionarului (ne)fericit

Dragii mei pensionari, de ziua noastră, vă scrie un pensionar cu ochii înrourați și privirea pe zare, ce bea  cam mult numai apă și mănâncă mai  rar, pită,slănină și ceapă, vă dau o veste îmbucurătoare, sunt suspect de fericit, de luna viitoare ne-ntoarcem la tradiții la chibrit și lumănare,  la greblă și sapă ,, asta-i  pohta ce-am pohtit”! Deși, am muncit o viață , nu m-am pricopsit de loc, n-am declarație de avere, buget ascuns, casa de la țară s-a dărâmat acum stau la bloc, doar la strada mare am…

Citește mai mult

FRATELE MEU  DE CRUCE, TĂTARUL… (Ultima nuvelă)

(Urmare din numerele trecute) – Spunând „Nu!” și a șaptea oară. – Ești sigură? – Nu se vede? – Mai degrabă se aude. Dar și ceea ce-mi prind urechile ar putea să mă înșele. – De ce? – Pentru o femeie un „Nu!” ezitant e echivalent cu un „Da!” nesigur. Nehotărârea din vocea și din ținuta ei face ca cele două cuvinte cu sens opus să se suprapună și să însemne adesea unul și același lucru. Iar eu am învățat să fac și deosebiri. Tu, Aișe, n-ai să poți să…

Citește mai mult

Bunătatea înstrăinată

În această dimineaţă de septembrie, bunătatea a ieşit plângând din sufletele noastre şi a plecat în lume. Nu ştie nici ea încă unde va merge. Poate-n munţi, poate undeva în vreo pădure sau în vreo peşteră. Iar decizia ei se datorează nouă, celor care o ignorăm în fiecare zi şi ne-am umplut inimile cu atâta grăsime, aşa încât nu mai are putere să respire în noi. Am întristat-o cu răutatea şi ura, cu invidia şi necredinţa. Şi atunci, cum ar putea să ne mai suporte, dacă am ajuns să nu…

Citește mai mult

ÎMPREUNĂ DĂM ÎNCREDERE ȘI SPERANȚĂ ANILOR! Octombrie, luna seniorilor.

Centrul pentru Seniori al Municipiului Bucuresti, în parteneriat cu Cluburile de Seniori ale Direcțiilor Generale de Asistență și Protecție a Copilului – DGASPC din sectoarele Capitalei, alături de Serviciul de Asistență și Suport pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Arca” va desfășura pe tot parcursul lunii octombrie un amplu program de activități dedicate celebrării Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an la data de 1 octombrie.  Acest program va cuprinde ample campanii de informare, inaugurări de noi cluburi pentru seniori, campanie de prevenție a bolilor degenerative, Porți Deschise la…

Citește mai mult

Numărul 55 „Curierul de Pretutindeni”

Este joi, este ultima zi din septembrie, România e aproape roșie, dar nici Israelul nu se simte prea bine, doar că se face că nu vede. Între toate astea noi, totuși vă oferim numărul 55 din „Curierul de Pretutindeni” Din cuprinsul acestui număr: Daniel G. Petra vă vorbește despre țara în care nu curge lapte și miere, Etgard Bitel publică partea a doua a serialului despre împărțirea sferelor de influență și o cronică la expoziția Liviei Novi-Kessler de la ICR, iar Silviu Adrian vă prezintă o compilație despre secretele planetei…

Citește mai mult

Un ochi plânge și un altul râde în cultura română

Al. Florin Ţene: „Literatura în folosul democraţiei şi democraţia în slujba culturii la români, dar şi în folosul dictaturii comuniste“             I- FIRAVE IDEI DE DEMOCRAŢIE LA ÎNCEPUTURILE LITERATURII ROMÂNE.             În istoria Ţărilor Române democraţia prin cultură a apărut mult mai înainte decât  democraţia promovată de politic.             Însăşi cuvântul  grec demoskratos înseamnând: demos “ popor“ şi kratos  ” putere “,  ne duce cu gândul la faptul că această formă de guvernare este menită să asigure egalitatea cetăţenilor în faţa legii, libertatea cuvântului, a presei, a întrunirilor, partriciparea la guvernare prin instituţile democratice, ca parlamentul, votul…

Citește mai mult

Festivalul Internațional „George Enescu” – cel mai mare festival de muzică clasică din lume în 2021

Festivalul Internațional „George Enescu” a marcat cea de-a 25-a ediție a sa, desfășurată cu succes între 28 august și 26 septembrie 2021, cu performanța de a fi cel mai mare festival de muzică clasică la nivel internațional din acest an. Cu 78 de concerte, aproximativ 3500 de artiști români și străini, 32 de orchestre din 14 țări, printre care unele dintre cele mai bine cotate din lume, peste 100 de soliști și dirijori faimoși la nivel mondial, dintre care 25 care au participat pentru prima oară, Festivalul „Enescu” și-a desfășurat întregul…

Citește mai mult

Inteligența artificială va schimba omul până la  a-l face nemuritor, dar fără a mai fi natural

 Orice persoană de pe această planetă, indiferent de țara în care locuiește și/sau muncește, de vârstă, sex, profesie, religie, concepția despre lume și viață, de zestrea sa cerebrală și materială, nu mai poate rămâne indiferentă față de schimbările inimaginabile care vor avea loc în ființa umană. Sunt tot mai mulți oameni de știință care atrag atenția asupra faptului că, dacă omenirea nu va avea capacitatea să conştientizeze, de pe acum, asupra măsurilor care trebuie luate, inteligența artificială va produce schimbări atât de mari care vor ajunge până la a face…

Citește mai mult

ȚINEREA  DE  MINTE  

        Suntem un popor străvechi, însfințit aici, în huma începutului de lume, unde ne-am împuit mereu în scurgerea timpului. Pentru a dăinui în bună înțelegere, din trăiri și poticneli, din greșelile făcute și iertările cerute ne-am făcut legi, datini, obiceiuri, pe care să le  respectăm mereu fără crâcnire și apoi să le transmitem urmașilor ca sfântă și neprețuită comoară lăsată din moși-strămoși, veac după vec,  pentru a dăinui aici în frățietate, în cinste, în demnitat și în onoare.        Ne-am încrezut în cuvântul dat, în promisiunile făcute, pentru că ele erau…

Citește mai mult

La Pitești revine Târgul de carte

În perioada 30 septembrie – 3 octombrie, Biblioteca Județeană ”Dinicu Golescu” Argeș în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș și Primăria Municipiului Pitești, organizează Festivalul de C’ARTE, Pitești, ediția a IV-a și Târgul de carte „Triunghiul cunoașterii – carte, lectură, bibliotecă” Pitești, ediția a III-a – manifestare culturală dedicată tuturor iubitorilor de carte și lectură. Conform organizatorilor, în zona pietonală din faţa Bibliotecii Judeţene ”Dinicu Golescu” Argeș, va fi organizat un complex expozițional unde vor fi amenajate 6 corturi, în care îşi vor prezenta oferta de carte, 17 edituri de prestigiu…

Citește mai mult

Experimentul ROMÂNIA sau Olimpienii

România este bolnavă de oboseală.  Aceasta  este o parafrază din discursul Papei Francisc, rostit cu ocazia Liturghiei în fața participanților la Adunarea Consiliului Conferințelor Episcopale Europene de la Catedrala San Pietro, din 23 septembrie 2021,discurs în care constata că” Europa este bolnavă de oboseală”.       Summit-ul de la Davos din 2020 a declanșat așa-zisele Dialoguri Davos ( Davos Dialogues). Acestea dezbat sau ar trebui să dezbată ceea ce este de făcut pentru punerea în practică a celei de-a patra Revoluții Industriale.       Limbajul de lemn al Davos-ului ne spune că reforma sistemului…

Citește mai mult