◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

Olimpiada Paris 2024, sub spectrul unor potențiale valuri de caniculă

Organizatorii Olimpiadei de la Paris, care va avea loc în 2024, urmăresc cu atenție valul de căldură din Europa. Franța a „scăpat” de cea mai mare căldură în această vară, dar organizatorii rămân „foarte vigilenți” cu privire la prognozele de temperatură.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 acordă o atenție deosebită modelelor meteorologice pe termen lung, a punctat Tony Estanguet, de trei ori campion olimpic și președinte al Comitetului de Organizare Paris 2024, citat de Euronews.

Valul de căldură care a cuprins emisfera nordică este programat să se intensifice, a anunţat Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM). Temperaturile din Marea Mediterană, America de Nord, Asia și Africa de Nord sunt de așteptat să depășească 40 de grade Celsius pentru mai multe zile.

Președintele Comitetului Olimpic Internațional, Thomas Bach, a declarat că efectele schimbărilor climatice au afectat organizarea sportului la nivel mondial: „O atenție specială este acordată sporturilor de iarnă, pentru că acolo este deja cel mai evident, dar se aplică și sporturilor de vară. În Tokyo este foarte umed, dar măsurile de atenuare a căldurii au funcționat bine”.

Franța a atins un maxim istoric, de 46 de grade Celsius, în 2019 și a înregistrat cea mai de foc lună iulie în vara trecută, când incendiile de pădure au făcut ravagii, iar seceta a uscat țara.

Jocurile Olimpice din 2024 se vor desfășura în principal în și în jurul Parisului.

Capitala Franței este cea mai vulnerabilă din Europa când vine vorba de valuri de căldură, potrivit unui articol recent din jurnalul The Lancet. Populația sa se confruntă cu cel mai mare risc de decese legate de caniculă, în toate grupele de vârstă. Până în 2050, Parisul ar putea atinge temperaturi apropiate de 50°C. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *