◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.07.2024

Studiu. Veneția, parțial sub ape până în anul 2150

Sistemul actual de bariere împotriva inundațiilor care există în laguna Veneției nu va fi suficient pentru a proteja orașul de scufundarea continuă și de creșterea nivelului mării, arată o nouă cercetare a oamenilor de știință italieni, care estimează că părți din Veneția vor fi scufundate până în 2150. Studiul, citat de euronews.com, a fost realizat de experți de la Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) și a analizat datele privind creșterea nivelului mareelor.

Oamenii de știință de la INGV au descoperit că nivelul mareelor din laguna Venețiană crește cu o rată de aproximativ jumătate de centimetru pe an. Creșterea exactă diferă în jurul orașului de la 4,22 milimetri pe insula Lido, până la 5 milimetri la Malamocco.

Specialiștii prevăd că părți din Piazza San Marco, cea mai faimoasă piață din Veneția, vor fi sub 70 de centimetri de apă. Partea de vest a orașului va fi, de asemenea, una dintre primele afectate – este una dintre zonele cele mai frecvent inundate. „Creșterea nivelului mării, în special dacă este accelerată la nivel local, duce la o eroziune de coastă din ce în ce mai severă și pe scară largă, la retragerea plajelor și inundații marine, cu impact semnificativ asupra mediului și socio-economic”, a spus cercetătorul Marco Anzidei. (redacția UZPR)

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *