◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro04.07.2024

CPJ cere stoparea impunității care
periclitează siguranța jurnaliștilor pakistanezi

Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor (CPJ) este profund deranjat de uciderea continuă a jurnaliștilor în Pakistan, șase numai în 2024 până acum, și solicită autorităților țării să investigheze rapid atacul fatal asupra jurnalistului veteran Khalil Jibran și să-i tragă pe cei responsabili la răspundere. Agresori neidentificați l-au împușcat pe Jibran, reporter pentru postul privat Khyber News, în zona Landi Kotal, din nord-vestul provinciei Khyber Pakhtunkhwa, potrivit știrilor și grupului local pentru libertatea presei Pakistan Press Foundation. „Autoritățile pakistaneze trebuie să-i aducă de urgență în fața justiției pe cei responsabili de uciderea jurnalistului Khalil Jibran și să ia măsuri imediate pentru a pune capăt valului de violență împotriva reporterilor din țară. Singura modalitate de a-i ține pe jurnaliștii pakistanezi în siguranță este ca autoritățile să oprească ciclul de impunitate care permite acestor atacuri să continue fără încetare”, a declarat Beh Lih Yi, coordonatorul programului CPJ Asia.

Potrivit cpj.org , care citează ziarul pakistanez Dawn, poliția nu a ajuns la fața locului decât după aproape o oră. Jiban a suferit 19 răni de glonț și o fractură la braț. Jurnalistul a lăsat în urmă soția și șase copii.

Qazi Fazlullah, președintele Uniunii Jurnaliștilor și reporter pentru postul de televiziune Geo News, a declarat pentru CPJ că jurnaliştii locali pledează pentru o comisie judiciară care să investigheze crimele împotriva jurnaliştilor, pe fondul unui tip sever de impunitate. Jibran a primit amenințări de la militanți în ultimul deceniu în legătură cu jurnalismul său, a spus Fazlullah, adăugând că persoane neidentificate l-au atacat pe Jibran cu o grenadă de mână în 2014 și au plantat un dispozitiv exploziv sub mașina lui în 2017. La rândul său, Saleem Abbas Kulachi, ofițer de poliție al districtului Khyber, susține că niciun suspect nu a fost reținut în dimineața zilei de 21 iunie, dar că sunt câteva persoane „incluse în investigații”. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *