◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

Green Earth Week, 22-28 aprilie 2023. Efort comun de promovare a protejării mediului și patrimoniului natural și cultural

Una dintre cele mai importante manifestări în sprijinul protecției mediului, Green Earth Week, revine în această primăvară, în perioada 22-28 aprilie 2023, marcând din nou un apel la conjugarea eforturilor spre care sunt îndemnate autoritățile centrale și locale, companiile, mediul academic și voluntarii pe direcția protecției mediului și a patrimoniului natural și cultural. Evenimentul este organizat de Asociația Inițiativa Ecologistă Europeană, Asociația pentru Dezvoltare Regională și Politici Europene, Universitatea Ecologică și Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România. 

Inițiatorii acestui demers sunt binecunoscuți pentru activitatea lor dedicată pe linia creării unei comunități în zona de intersecție a inițiativelor de mediu cu cele culturale, prin dialog și schimb de bune practici între diversele segmente ale societății românești interesate de dezvoltarea și implementarea de soluții de dezvoltare durabilă în beneficiul cetățenilor.

Conferință de Ziua Pământului

Green Earth Week va debuta cu o serie de acțiuni de eco-voluntariat, organizate în București în data de 22 aprilie, de Ziua Pământului, dată încrisă în calendarul ONU ca sărbătoare oficială a planetei și expresie comună a dorinței tuturor de a construi un viitor mai curat și mai verde.

În data de 25 aprilie  se va desfășura cea de-a doua ediție a conferinței Earth Day, The Day After Tomorrow, care reunește, în contextul aniversar marcat de Ziua Pământului, factori de decizie din mediul guvernamental, non-guvernamental și antreprenorial pentru un schimb de opinii dedicat dezvoltării durabile, protejării mediului și conservării naturii. Evenimentul, organizat în aula Universității Ecologice, își propune să contureze soluții pentru accelerarea tranziției la un model de dezvoltare care să promoveze energia curată, eficiența energetică și o conduită responsabilă în privința protejării naturii.  Conferința va avea loc în aula Universității Ecologice (Bd. Doina Cornea 1G, București), începând cu ora 13,30.

Prin evenimentele organizate, Green Earth Week va pune în evidență faptul că protejarea mediului și a patrimoniului reprezintă o responsabilitate națională, dar și o deschidere față de comunitatea și valorile internaționale, față de diversitate și o cultură a păcii, ghidată de cooperare și înțelegere. De asemenea, evenimentul va oferi un cadru pentru a aduce la lumină provocările cu care se confruntă România și întreaga planetă și va stimula cooperarea la nivel local, regional și național pentru o societate durabilă, cu accent pe protejarea mediului și patrimoniului cultural și natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *