◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

La Scala, din Milano, are propriul canal tv

Opera La Scala, din Milano, care a împlinit 245 de ani de existenţă, a intrat în era digitală lansând propriul canal de televiziune care va transmite în direct spectacole de operă, balet şi concerte şi care va permite, de asemenea, ca spectacole vechi să fie revăzute din confortul propriei locuinţe.

Programul de streaming va fi inaugurat pe 14 februarie, cu difuzarea în direct a unei reprezentaţii a operei „I Vespri siciliani”, de Giuseppe Verdi, potrivit AGERPRES. „Vrem să putem ajunge în fiecare casă, inclusiv în pampa sud-americană. Mai mult, vrem să decidem singuri ce va fi difuzat, este o chestiune de independenţă”, a declarat directorul La Scala, Dominique Meyer, în cadrul unei conferinţe de presă.

La Scala urmează astfel exemplul multor opere din lume, inclusiv cele din Viena, Paris şi New York, care au încercat să vizeze un public mai larg sau să se reinventeze în faţa pandemiei de coronavirus, care a blocat accesul spectatorilor în săli.

Noua platformă, denumită „LaScala.tv”, se adresează melomanilor „care cunosc şi frecventează opera, care vor avea ocazia să revadă spectacole pe care le-au urmărit şi să le vadă pe cele pe care le-au ratat”, a explicat Opera La Scala din Milano, într-un comunicat.

Această ofertă, contracost cu excepţia şcolilor, se adresează, de asemenea, unui public care, „din motive de distanţă, nu poate ajunge întotdeauna la Milano, dar care vrea să cunoască programul şi să facă parte din familia La Scala”.

Preţurile, între 2,90 şi 11,90 euro pe spectacol, variază în funcţie de calitatea audio şi video oferită şi de modul în care este transmis spectacolul, live sau din arhivele operei.

Această platformă este, de asemenea, dedicată generaţiilor mai tinere, având astfel instrumente „pentru a aborda cu uşurinţă şi natural un imens patrimoniu artistic care face parte din istoria şi identitatea colectivă” a Italiei, a precizat La Scala.

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *