◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro17.05.2024

Coaliția NewsMatch extinde peste tot în SUA noul jurnalism de serviciu public

Hoptown Chronicle este una dintre cele peste 350 de organizații de știri nonprofit care și-au început campania anuală NewsMatch. Efortul este susținut de o coaliție de finanțatori naționali și regionali care realizează o investiție de 6,3 milioane de dolari pentru a atrage donații către organizațiile de știri nonprofit din SUA, creând astfel sprijin local pentru știrile și informațiile esențiale de care au nevoie comunitățile.

Până pe 31 decembrie, NewsMatch va spori noile donații lunare până la 1.000 de dolari de persoană, potrivit hoptownchronicle.org. Dacă Hoptown Chronicle strânge 13.000 de dolari, NewsMatch va aduce suma la la 26.000 de dolari. Fiecare dolar va fi folosit pentru a vă aduce jurnalism care nu se poate obține în altă parte și va ajuta la menținerea Hoptown Chronicle.

În ultimele două luni ale anului 2022, organizațiile de știri care au participat la NewsMatch au adus 43 de milioane de dolari în sprijin local din partea întreprinderilor din zonă, a filantropilor și a donatorilor individuali – de aproximativ 10 ori mai mult decât suma fondurilor corespunzătoare oferite de NewsMatch.

Ceea ce a început în 2016 ca un proiect susținut exclusiv de Fundația John S. și James L. Knight s-a extins rapid, cu sprijinul Fondului pentru Democrație și al Fundației Inasmuch, și de atunci a crescut pentru a implica un grup de bază de peste 16 finanțatori dedicați care edifică un nou model de jurnalism de serviciu public în întreaga țară.

Anul acesta marchează cea de-a patra campanie NewsMatch a lui Hoptown Chronicle.

„Ceea ce este în joc este democrația americană”, a spus Sue Cross, director executiv și CEO al Institute for Nonprofit News, care administrează NewsMatch. (redacția UZPR)

Foto: Nino Souza/Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *