◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

Festivalul D-butan-T 2023 revine la Constanţa

Teatrul de Stat Constanţa informează, printr-un comunicat de presă, că festivalul-concurs D-butan-T 2023, un festival care pune în valoare tineri profesionişti ce activează în lumea teatrului, se întoarce pe scena Teatrului de Stat Constanţa, la Sala Studio din strada Ion Lahovari nr. 2A. În fiecare an, în cadrul festivalului, este abordat câte un alt domeniu al artelor spectacolului, respectiv actorie, regie, dramaturgie, coregrafie şi scenografie. Ediţia de anul acesta se adresează pentru a doua oară coregrafiei.

Organizatorii evenimentului sunt Teatrul de Stat Constanţa (TSC) şi Teatrul „Andrei Mureşanu” (TAM) din Sfântu Gheorghe, unde va avea loc cea de-a doua etapă a evenimentului. „ D-butan-T 2023 este un produs cultural conceput să funcţioneze ca un motor de căutare a artiştilor aflaţi la început de drum, alături de care merită să rişti. Este singurul festival din ţară, dedicat tinerilor proaspăt absolvenţi de artă teatrală, care oferă şanse reale de angajare sau de colaborare în proiecte de amploare. Încă de la prima ediţie, DbutanT a funcţionat ca o rampă de lansare a tinerelor talente din domeniul artelor teatrale, de la regizori şi actori, la coregrafi, scenografi şi dramaturgi”, reiese din comunicat.

De câţiva ani, deja în mod tradiţional, prima parte a festivalului se desfăşoară la Constanţa, iar cea de a doua, la Sfântu Gheorghe. Anul acesta, prima etapă se va desfăşura în perioada 3 – 6 octombrie la malul mării, iar cea de a doua, în perioada 16 – 22 octombrie la Sf. Gheorghe. Spectacolele, selecţionate de un juriu profesionist al cărui preşedinte este Vava Ştefănescu, vor fi jucate atât pe scena TAM, cât şi pe scena Sălii Studio a TSC.

Biletele pentru spectacolele Teatrului de Stat Constanţa pot fi achiziţionate online, pe platforma MyStage şi fizic, de la agenţia TSC din Bd. Tomis nr. 97 sau de la Sala Studio, cu o oră înainte de spectacol.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *