◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro08.05.2024

Educația asigură o viață mai bună și mai lungă

Școala face o persoană mai inteligentă, mai prosper și o poate ajuta și să trăiască mai mult, arartă rezultatele unui studio recent, publicat de revista JAMA Network Open.

Persoanele cu mai multă educație îmbătrânesc mai încet și trăiesc o viață mai lungă în comparație cu cei mai puțin educați, arată studiul. De asemenea, nivelurile mai înalte de educație sunt asociate în mod semnificativ cu un risc mai scăzut de deces. Pentru fiecare doi ani de școlarizare suplimentară  se înregistrează un ritm de îmbătrânire cu până la 3% mai lent, care corespunde unui risc cu aproximativ 10% mai mic de deces premature, arată rezultatele citate de usnews.com. „Știm că oamenii care au un nivel mai înalt de educație tind să trăiască o viață mai lungă”, punctează cercetătorul senior Daniel Belsky, profesor asociat de epidemiologie la Universitatea Columbia Mailman School of Public Health, din New York.

Pentru studiu, cercetătorii s-au bazat pe datele din Framingham Heart Study, un proiect în derulare, început în 1948, care urmărește starea de sănătate a locuitorilor din orașul Framingham, Massachusetts și care deja se întinde pe trei generații. (redacția UZPR)

Foto: pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *