◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro13.05.2024

Două manifestări științifice dâmbovițene

Vineri și sâmbătă, 25 și, respectiv, 26 august a.c., în județul Dâmbovița au avut loc două manifestări științifice de rezonanță națională și internațională. Astfel, în pitoreasca localitate Bezdead din nordul județului, Simpozionul internațional „Eminescu” a reunit la Casa de Cultură cu același nume un număr impresionant de invitați din țară și de peste hotare care, prin comunicările susținute, au pus în evidență unele momente și dimensiuni relevante din viața și opera Poetului național și a celui mai mare jurnalist român din toate timpurile. Simpozionul, ajuns la cea de-a doua ediție, a fost inițiat de reputatul eminescolog și publicist, acum în vârstă de 92 de ani, Dumitru Copilu-Copillin.

A doua manifestare, desfășurată la Biblioteca Județeană „Ion Heliade-Rădulescu” din Târgoviște, inițiată de Societatea Scriitorilor Târgovișteni și care, de asemenea, a cunoscut prezența unui numeros public și a unor comunicatori de certă notorietate culturală, a fost Simpozionul național, „Școala de la Târgoviște – tradiție și continuitate” care, în acest an, și-a aniversat un deceniu de existență.

Ambele manifestări au fost apreciate la modul superlativ prin mesajele transmise în numele Academiei Române și a Academiei de Științe a Republicii Moldova de acad. Mihai Cimpoi, un strălucit istoric și critic literar și om de presă, iar din partea Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România de prof. dr. George Coandă, președintele Juriului de Onoare, Disciplină și Arbitraj al Uniunii și al Filialei „Ion Heliade-Rădulescu” Dâmbovița.

Merită a fi menționat faptul că, UZPR a fost unul dintre organizatorii celor două manifestări științifice încă de la primele lor ediții.

 

 

Departamentul de comunicare

al Filialei „Ion Heliade-Rădulescu” Dâmbovița

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *