◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.05.2024

Orașul Sousse,
perlă a Sahelului
– Patrimoniul UNESCO

Sousse este unul dintre cele mai frumoase și istorice orașe din Tunisia, situat pe coasta de nord-est a țării, pe țărmul Mării Mediterane. Cunoscut și sub numele de „Perla Sahelului”, Sousse este un oraș plin de farmec, bogat în istorie și cultură, cu o combinație fascinantă de elemente tradiționale și moderne.

Orașul este celebru pentru medina sa veche și bine conservată, care este inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO. Medinele sunt vechiul nucleu al orașelor tunisiene, caracterizate prin străzi înguste, piețe vibrante, clădiri istorice și atmosferă autentică. În medina din Sousse, vizitatorii pot explora zidurile medievale, moscheile și muzeele, precum și suculentul souk, o piață tradițională plină de culoare și viață.

Unul dintre cele mai remarcabile monumente din Sousse este Ribatul, o fortăreață islamică din secolul al IX-lea, care oferă o panoramă minunată asupra orașului și mării. De asemenea, turistii pot vizita și Great Mosque, unul dintre cele mai importante locuri de cult din oraș, construit în secolul al IX-lea.

Pe lângă patrimoniul istoric bogat, Sousse are și plaje frumoase și curate, care atrag turiști din întreaga lume. Plajele din oraș oferă o gamă largă de facilități, inclusiv sporturi nautice, hoteluri și restaurante la malul mării, perfecte pentru relaxare și distracție.

În plus, Sousse este un centru comercial și cultural important în Tunisia, cu numeroase evenimente culturale, festivaluri și expoziții desfășurate pe tot parcursul anului. De asemenea, orașul este cunoscut pentru gastronomia sa delicioasă, oferind o varietate de restaurante și cafenele care servesc preparate tradiționale tunisiene și internaționale.

Cu atmosfera sa vibrantă, istoria sa fascinantă și frumusețea naturală impresionantă, Sousse este un oraș care își așteaptă cu nerăbdare vizitatorii să descopere și să se bucure de toate minunățiile sale. Este un loc care îmbină cu succes tradiția și modernitatea, oferind o experiență memorabilă pentru oricine îl vizitează.

 

Marius Herscu/UZPR

Foto: Marius Herscu

Un comentariu pentru “Orașul Sousse,
perlă a Sahelului
– Patrimoniul UNESCO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *