◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
Jocurile Olimpice 2020. Echipa de fotbal a României a revenit la JO cu o victorie, după 57 de ani. Prima reacție a FRF

România a învins, joi, la Kashima, echipa din Honduras, cu scorul 1-0. Fotbaliștii țării noștri nu au mai fost calificați la JO de 57 de ani, potrivit news.ro. Echipele au fost formate din: Honduras: Guity (Perello ’36) – Oliva (Cristopher Melendez ’88), Maldonado (Carlos Melendez ’88), Garcia, Decas – Rivas (Palma ’57), Pineda, Alvarez, Rodriguez (Rejes ’57) – Martinez, Benguche. Selecţioner Miguel Falero; România: Aioani – Raţiu (R. Grigore ’75), Paşcanu, Ghiţă, Fl. Ştefan (Boboc ’46) – M. Marin, Dulca – Dobre, Ciobanu (T. Băluţă ’69), V. Gheorghe (Sefer ’55) –…

Citește mai mult

EDUCAȚIA este principala pârghie care poate asigura progresul României

Scrisoare deschisă adresată Președintelui României, Premierului și Ministrului Educației și Cercetării. Educația este de departe principala pârghie care poate asigura progresul României, astfel încât efortul principal trebuie canalizat în această direcție. Pornind de la faptul că actuala stare a sistemului educațional și de cercetare din țara noastră este cu totul nesatisfăcător, plasându-ne pe un loc rușinos în cadrul Uniunii Europene, considerăm necesară adoptarea fără întârziere a unor măsuri energice la nivelul tuturor structurilor și etapelor de formare a noilor generații. Prin numărul foarte redus de creșe și grădinițe ne plasăm…

Citește mai mult

Misandrismul – când bărbații sunt puși sub “lupă”

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru Este posibil ca “misandrism” să nu fie un cuvânt existent în “dicționarul” intern al tuturor, însă acesta reprezintă o realitate în mare parte invizibilă și totuși destul de prezentă. Cu toții suntem familiarizați cu cuvântul ”misoginism” și înțelesul său: “misogin – persoană (bărbat) care evită societatea, cercurile, compania femeilor și  care manifestă aversiune sau dispreț față de părerea, acțiunile, capacitatea de reușită, independența sau dreptul la acces profesional în anumite posturi pe alte criterii decât competența”. Acest lucru a fost foarte bine cercetat de zeci de ani….

Citește mai mult

Steagul Piteștiului la Olimpiada de la Tokio

Înotătorul român, Robert Glință a dus steagul Piteștiului la Tokyo, acolo unde se desfășoară Jocurile Olimpice. Tânărul campion piteștean s-a fotografiat chiar în fața bazinului în care va concura. El a început antrenamentele, iar în perioada următoare va lua startul la cea de-a doua sa Olimpiadă. Primarul din Pitești, Cristian Gentea a făcut public mesajul de recunoștință pe care îl are pentru înotător: Pentru cuvântul ținut, i-am mulțumit, i-am urat succes și, alături de întreg orașul Pitești, îi țin pumnii pentru a cuceri medalia de aur! Robert, te așteptăm acasă…

Citește mai mult

Dualitatea demersurilor economice

Așadar, în societatea noastră democratică există două mari interese în ceea ce privește demersurile economice specifice economiei de piață, care se ascund sub plapuma pufoasă a politicii românești. Este vorba de interesul personal, care stă pitit în spatele intereselor societății. Pentru a ascunde în fața națiunii faptul că interesul personal este de fapt primordial, ,,liderii politici” vorbesc cu mare ,, artă demagogică” despre Interesul Național. Interesantă, realistă și obiectivă este percepția oamenilor din popor, care nu o dată au spus: ,,Să facă, Domnule, pentru ei, dar să facă și pentru…

Citește mai mult

Curierul de Pretutindeni NR.45

Bântuie pe tot felul de pagini de socializare tot felul de minciuni privind situația din Israel. Citiți „Curierul de Pretutindeni” și veți afla adevărul. În numărul 45, în afara rubricilor de știri, astăzi vă propunem: „Da e nu și nu e da”, de Daniel G.Petra, despre „Religie, naționalitate și cetățenie” de Etgard Bitel, In memoriam Elie Wiesel de Peninah Zilberman, poezii de Mihaela Grădinariu, Cleopatra Lorințiu și Etgard Bitel despre seara de la ICR cu cartea „Despre ce nu se uită”, Ion Cristofor cu o recenzie la „Pe aripile destinului”…

Citește mai mult

Narcis Zărnescu, Doctrinologie

Miercuri, 22 iulie 2021, în organizarea Universității Ecologice din București (UEB), Facultatea de Științe ale Comunicării, s-a desfășurat în format online dezbaterea științifică Doctrina: o perspectivă interdisciplinară, pe marginea lucrării Introducere în doctrinologie. Mic tratat despre știința prognozelor minimale. Principii, strategii, ipoteze, autor prof. univ. dr. Narcis Zărnescu, carte apărută la Editura Academiei Române.  Dezbaterea a fost moderată de prof. univ. dr. h.c. Ovidiu Predescu, director fondator al publicațiilor „Dreptul” și cadru universitar la Facultatea de Drept a UEB, care, totodată, a  prezentat cartea și pe autorul acesteia. Cu acest…

Citește mai mult

Red Bull Romaniacs: Prima ediție cu etapă maraton în munți la care concurenții nu vor primi asistență tehnică

Red Bull Romaniacs, cel mai dificil raliu hard enduro din lume care include aproximativ 500 de kilometri de traseu extrem în Munții Carpați, include anul acesta o etapă maraton în cadrul căreia concurenților sosiți din 50 de țări nu le va fi permis ajutorul echipelor de asistență tehnică. Ediția 2021, denumită „Vertical Madness Reloaded“, are loc în perioada 27-31 iulie, Prologul – tradiționalul show urban din centrul Sibiului, fiind înlocuit și anul acesta cu o sesiune de calificări off-road. ”Ideea unei etape maraton stăruie în mintea noastră de ani de…

Citește mai mult

ROMÂNIA, la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

    Motto: „Jocurile Olimpice sunt celebrarea o dată la patru ani a primăverii umanității”.     Pierre de COUBERTIN (1863 – 1937), pedagog și istoric francez, inițiator al Jocurilor Olimpice moderne Jocurile Olimpice (JO) de vară, cel mai mare eveniment sportiv mondial, au ajuns la ediția a XXXII-a. Tokyo a fost desemnat oraș gazdă în cadrul celei de-a 125-a Sesiuni  a Comitetului Internațional Olimpic (CIO), desfășurată la Buenos Aires (Argentina), în 7 septembrie 2013, după trei rânduri de scrutin! Această ediție a JO ar fi trebuit să se desfășoare în anul 2020,…

Citește mai mult

FRATELE MEU DE CRUCE, TĂTARUL… (Ultima nuvelă)

Râul nostru, lat ca o stepă, în locul în care se întâlnește cu marea, are un singur mal. Așa au crezut de când se țin minte oamenii de la noi, dar, când au aflat că și locuitorii de pe partea cealaltă îi spun la fel, l-au botezat și unii și alții, cu secole sau poate cu milenii în urmă, cu mult mai înainte de a se întâlni – Râul cu un Singur Mal. Nimeni nu ține minte să fi reușit vreodată cineva să treacă înot Boazul  în drept cu cetatea…

Citește mai mult

Scrie ca să respire

Poeții tineri din ziua de azi consideră că a scrie versuri înseamnă doar să găsești rima potrivită și atât. De aceea, puțini descoperă ce înseamnă poezia. Iar ca s-o scrii, trebuie să cobori mai întâi în inimă, pentru că de acolo începe frumosul. Și trebuie s-o vezi. Dar, numai cu acei ochi care știu să se deschidă invers. Pentru Ianoș Țurcanu poezia este ca un cântec pe care-l poate cânta și cu gura închisă. El o aude, o vede și o îmbrățișează ca pe-o femeie iubită. Citindu-l, ai impresia că…

Citește mai mult

Cine sunt kinestezicii din jurul nostru?

Explicațiile psihologului Andra Tănăsescu: Persoanele kinestezice tind să fie extrem de empatice și sensibile la energia celor din jurul lor. Drept urmare, acestea sunt definite de o trăire interioară mai pronunțată decât vizualii sau auditivii.  Potrivit cunoscutului psiholog Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică (INLPSI), acest lucru îi poate ajuta să lege conexiuni foarte puternice cu persoanele de a căror energie se simt atrași sau cu care se simt confortabil. Pe de altă parte, dacă simt un disconfort în prezența unei persoane, vor căuta să evite contactul și…

Citește mai mult