◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro02.05.2024

Suma aferentă Premiului Nobel se apropie de un milion de dolari

Fundaţia Nobel a anunțat că a mărit recompensa financiară aferentă distincției. Potrivit Reuters, câştigătorii Premiilor Nobel din acest an vor primi un milion de coroane în plus, ceea ce ridică recompensa financiară totală la 11 milioane de coroane suedeze (986.000 de dolari). „Fundaţia a ales să mărească valoarea premiului pentru că este viabil din punct de vedere financiar să facă acest lucru”, se arată într-o scurtă declaraţie a reprezentanților Fundației.

Când au fost acordate primele Premii Nobel, în 1901, suma premiilor era de 150.782 de coroane pentru fiecare categorie, a precizat Fundaţia. În ultimii 15 ani, suma a fost ajustată de mai multe ori – în 2012, aceasta a fost redusă de la 10 milioane de coroane la 8 milioane de coroane, în contextul în care a fost iniţiat un program amplu de consolidare a finanţelor Fundaţiei Nobel. În 2017, valoarea premiului a fost majorată de la 8 milioane de coroane la 9 milioane de coroane, iar în 2020, a ajuns la 10 milioane de coroane.

Câştigătorii Premiului Nobel din acest an vor fi anunţaţi la începutul lunii octombrie.

Foto: Wikipedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *