◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.06.2024

Două zile de muzică și poezie
la Slatina

Municipiul Slatina a fost de curând gazda unui eveniment cultural important care s-a derulat pe parcursul a două zile, respectiv 10 și 11 mai 2024 și anume Festivalul de Muzică Folk și Poezie „Alutus 2”, aflat deja la a treia ediție.

În prima parte a zilei de 10 mai a.c., evenimentul a debutat e la ora 13 în Salonul Artelor de la Biblioteca Județeană Ion Minulescu din Slatina care a fost arhiplină și în care au cântat muzică folk Tic Petroșel și Dan Vană, au citit poezie scriitorul Paul Aretzu, membru al Uniunii Scriitorilor din România, Nicoleta Crăete, Nicolae Tony Dincă, Corina Dașoveznu, Marin RADA și alții.

A susținut o dezbatere literară interesantă dr. Marian Nencescu, cercetător la Institutul de Filosofie și Psihologie Constantin Rădulescu-Motru su au prezentat Adrian Suciu și Valeru Ciurea.

În partea s doua a zilei de 10 mai a.c., începând cu ora 16, în curtea vilei Bărbulescu unde a fost amenajată o scenă în aer liber și au fost amplasate mese pentru expoziție de carte, a avut loc prezentarea de carte tipărită chiar de autorii acestor cărți.

Întâlnirea cu cititorii a fost o experiență inedită atât pentru aceștia cât și pentru autori. Și unii și alții și-au exprimat puncte de vedere față de fenomenul cultural actual, aprecieri în domeniul creației, considerații critice.

În seara aceleiași zile, începând cu ora 18 s-a desfășurat concertul de muzică folk susținut de Mircea Banciu, Dan Vană și grupul „Om Bun”.

În ziua următoare, pe 11 mai a continuat prezentarea de carte și dialogul cu cititorii.

La eveniment au prezentat volume proprii scriitorii: Marian Nencescu, Corina Dașoveznu, Nicolae Tony Dincă, Paulian Buicescu, Marin Rada, Marian T. Popescu , Tatian Miuță, Cecilia Tatiana Simionescu, Cristine Bernadette Rousseau, un grup de poeți reuniți sub sigla „Direcția 9” și alții.

În partea a doua a zilei de 11 mai ac a continuat concertul de muzică folk avandu-l că protagonist de această dată pe artistul Andrei Păunescu.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida Consiliului Județean Olt, a Centrului de Cultură și Artă Olt, a Bibliotecii județe Olt și a Asociației Culturale „Center Inter Art”.

 

 

Marin Rada

Membru UZPR, Filiala „Pan M. Vizirescu” Slatina

Un comentariu pentru “Două zile de muzică și poezie
la Slatina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *