◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro25.11.2024
David POPOVICI, dublu campion mondial la înot!

Motto : „Ca să fii liber, trebuie să știi să înoți”. Pitagora (c. 570 – c. 500 î. Hr.), matematician și filosof grec  În perioada 18 iunie – 3 iulie 2022, la Budapesta, s-a desfășurat Campionatul Mondial de Natație pentru seniori (ediția a XIX-a), România fiind reprezentată de patru sportivi: Robert Glință (100 și 50 de metri spate), David Popovici (100 și 200 de metri liber), Constantin Popovici și Angelica Muscalu (sărituri). Conducătorul delegației României este Silviu Anastase, antrenori – Adrian Rădulescu, Luca Gabrillo și Adrian Cherciu, iar kinetoterapeut – Dragoș…

Citește mai mult

Charlie Ottley, invitat special al  Festivalului Eforie Colorat

Festivalul eco-art Eforie Colorat propune peste 200 de evenimente culturale, găzduite, pe toată durata verii (4 iulie –  4 septembrie), de hub-ul de creație Grădina de Vară din Eforie Sud. Dezvoltat în parteneriat cu institute culturale europene, misiuni diplomatice și festivaluri de film internaționale, Eforie Colorat este un spațiu alternativ de întâlnire la Marea Neagră și, totodată, primul centru dedicat artelor contemporane de pe litoralul românesc. Demult uitată de călători și de vremuri deopotrivă, istoria fermecătoare a băilor Carmen Sylva i-ar putea inspira încă pe cei dispuși să prelungească un…

Citește mai mult

Religia în imperiile viitorului. Care vor fi imperiile minții

 „Știința fără religie este neconvingătoare. Religia fără știință este oarbă.” (Albert Einstein) În prezent, în lume sunt circa 4.300 de religii și de culte religioase, fiecare cu Divinitatea sa. În imperiile viitorului, care vor fi imperiile minții, schimbările vor fi deosebit de mari și în ceea ce privește religiile. Oameni cerebrali, care vor fi din ce în ce mai mulți, de care va depinde tot mai mult prosperitatea lumii, nu vor rămâne în afara fenomenului religios, într-o măsură mai mare sau mai mică. Implicarea oamenilor cerebrali în fenomenul religios depinde…

Citește mai mult

Institutul de știri de interes public din Scoția a rămas la stadiul de… ședințe

Organismul media Scottish Newspaper Society (SNS) se declară „surprins” că guvernul scoțian nu a mers mai departe în a acționa în baza recomandărilor unei analize a viitorului jurnalismului în Scoția, manifestând ceea ce au numit „lipsa angajamentului ferm al șefilor guvernamentali față de o serie de propuneri menite să ajute jurnalismul”, potrivit holdthefrontpage.co.uk. Guvernul a confirmat planurile de a crea un institut de știri de interes public. Deși mișcarea a fost salutată de SNS, organizația și-a împărtășit surpriza că administrația condusă de Partidul Național Scoțian a fost „incapabilă să găsească…

Citește mai mult

„Nuanțele” imparțialității jurnalistice în domeniul relatărilor despre schimbările climatice

O cercetare citată de The Conversation pune în valoare faptul că atunci când vine vorba despre tratarea problemelor de mediu și a subiectelor legate de schimbările climatic, publicul australian așteaptă de la jurnaliști o abordare din care să reiasă că susțin o anume direcție. Dacă în toate celelalte cazuri de abordări jurnalistice se dorește o abordare din toate unghiurile, în așa fel încât consumatorii de știri înșiși să poată trage concluziile după ce au toate detaliile tabloului general, când vine vorba despre mediul înconjurător, patru din zece participanți la cercetarea…

Citește mai mult

Arestarea co-fondatorului Alt News, Mohammed Zubair, a stârnit protestul jurnaliștilor din toată lumea

La doar câteva minute după ce au apărut știrile despre arestarea co-fondatorului Alt News, Mohammed Zubair, de către poliția din Delhi, au început să curgă pe rețelele de socializare condamnări din partea jurnaliștilor, politicienilor din opoziție, organizațiilor jurnaliştilor, atât la nivel mondial, cât și național, de la comentatori și consumatori de știri. Majoritatea au evidențiat rolul jucat de Zubair și Alt News în combaterea dezinformării în ultimii câțiva ani. Faptul că acest lucru l-a făcut o țintă directă a generatorilor de știri false a fost evidențiat de Editors Guild of…

Citește mai mult

„Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ”. Jazz, tango, simfonie…

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” organizează, în perioada 3 – 9 iulie, după doi ani de întrerupere, a 47-a ediţie a Festivalului internaţional „Vacanţe Muzicale la Piatra-Neamţ”. Potrivit organizatorilor, care au transmis un comunicat de presă, vor fi şapte seri pline cu muzică de cea mai înaltă calitate. Publicul va putea audia muzică de jazz, camerală, simfonică, tango, electronică, iar seara finală va aparţine operetei, invitaţi fiind muzicienii Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti. „Ca noutate, la Vacanţe Muzicale vor răsuna pentru prima dată cântece lăutăreşti….

Citește mai mult

EUROPAfest, la Muzeul Național de Artă

EUROPAfest debutează vineri, cu Opening Gala Concert – Jazz at the Palace, la Sala Auditorium de la Muzeul Naţional de Artă al României. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, de la ora 20,00 melomanii vor sărbători deschiderea ediţiei cu numărul 29 alături de câştigătorii „Deutscher Rock und Pop Preis”. „Best guitarist” 2021 – Peter Autschbach / Germania şi Samira Saygili / Turcia, Germania vor evolua alături de artişti din Italia, Statele Unite şi Indonezia, în cadrul unui eveniment ca va include atât recitaluri, cât şi sesiuni comune de jam session. Sub…

Citește mai mult

Cetățenii UE doresc o armonizare a predării cetățeniei europene, dar fără schimbarea tratatelor

În timp ce dezbaterea privind modificările tratatelor UE continuă, cetățenii și deputații europeni solicită „competențe partajate” în domeniul educației între UE și statele membre și o mai mare armonizare a predării cetățeniei la nivelul UE. Problema rolului UE în politica educațională a fost ridicată recent de cetățenii UE în timpul Conferinței privind viitorul Europei (CoFoE), experimentul de democrație deliberativă al UE de un an, care s-a încheiat recent. Printre ultimele 49 de recomandări, cetățenii au cerut competențe partajate „cel puțin în domeniul educației pentru cetățenie”. Mai mult, ei au cerut…

Citește mai mult

Noile măsuri ecologice vizate de UE, motiv de dezacord între statele membre

O dispută cu privire la modul de protejare a cetățenilor cu venituri mici în fața politicilor Uniunii Europene de a pune un preț pe poluare amenință să împiedice țările blocului să cadă de acord cu o serie de noi măsuri ecologice. Miniștrii Mediului din cele 27 de țări membre ale UE încearcă să cadă de acord asupra unor poziții comune privind legi mai ambițioase de reducere a emisiilor cauzate de încălzirea planetei, inclusiv reforme ale pieței UE de carbon și eliminarea treptată a combustibililor fosili în orizontul anului 2035, potrivit…

Citește mai mult