◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro21.04.2024

Arestarea co-fondatorului Alt News, Mohammed Zubair, a stârnit protestul jurnaliștilor din toată lumea

La doar câteva minute după ce au apărut știrile despre arestarea co-fondatorului Alt News, Mohammed Zubair, de către poliția din Delhi, au început să curgă pe rețelele de socializare condamnări din partea jurnaliștilor, politicienilor din opoziție, organizațiilor jurnaliştilor, atât la nivel mondial, cât și național, de la comentatori și consumatori de știri.
Majoritatea au evidențiat rolul jucat de Zubair și Alt News în combaterea dezinformării în ultimii câțiva ani. Faptul că acest lucru l-a făcut o țintă directă a generatorilor de știri false a fost evidențiat de Editors Guild of India, în declarația sa de condamnare a arestării jurnalistului.
Printre organismele globale care au cerut autorităților să-l elibereze imediat pe Zubair s-a numărat și Comitetul pentru Protecția Jurnaliștilor. „Arestarea jurnalistului Mohammad Zubair marchează un nivel scăzut al libertății presei în India, unde guvernul a creat un mediu ostil și nesigur pentru membrii presei. Autoritățile trebuie să-l elibereze imediat și necondiționat pe Zubair și să-i permită să-și continue activitatea jurnalistică fără alte interferențe”, a declarat Steven Butler, coordonatorul programului pentru Asia al CPJ, la Washington, D.C.
Institutul Internațional de Presă (IPI), o rețea globală de editori, jurnaliști și directori care apără libertatea presei a condamnat, de asemenea, arestarea, cerând eliberarea lui Zubair.
DIGIPUB, o organizație media de știri digitale din care face parte The Wire, a condamnat, de asemenea, arestarea, menționând că „suține ferm cu Zubair” și îndemnând Poliția din Delhi să retragă „imediat” cazul, scrie thewire.in. Clubul de presă din India, pe lângă faptul că a cerut eliberarea sa, a citat și promisiunea primului ministru Narendra Modi de a susține libertatea de exprimare la reuniunea G-7. De asemenea, jurnalişti proeminenţi s-au concentrat asupra prejudiciului pe care o astfel de mişcare îl aduce libertăţii presei.
Hashtag-urile care cer eliberarea lui Zubair au fost folosite pe scară largă de mulți care au subliniat că munca întreprinsă de el și de verificatorii de fapte ca el a fost esențială și a păstrat adevărul în prim-plan. Hashtag-ul #IStandWithZubair a fost postat pe Twitter de peste 500.000 de ori.
Foto: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *