◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro16.05.2024

Festivalul Internațional
de Film Jurnalistic și cultura aprecierii jurnalismului de calitate

Festivalul Internațional de Film Jurnalistic 2024 începe pe 28 aprilie, la Princess Twin Cinemas, din Waterloo. „Evenimentul este o modalitate de a ajuta la construirea unei culturi de apreciere a jurnalismului de calitate, în sprijinul democrației”, a spus Mirko Petricevic, de la Ink-Stained Wretches, care organizează evenimentul.

Potrivit kitchener.ctvnews.ca, Festivalul are scopul de a crește gradul de conștientizare cu privire la Ziua Mondială a Libertății Presei a ONU, care este sărbătorită anual pe 3 mai. În Waterloo, va fi difuzat documentarul „Killer Water”. „Am ales acest film nu numai pentru concentrarea pe care o pune pe mediu, ci și pentru aspectul libertății presei. În ianuarie, poliția din Edmonton a arestat-o și a acuzat-o pe jurnalista indigenă Brandi Morin, co-creatoare a documentarului, în timp ce relata despre evacuarea persoanelor care se confruntă cu lipsa adăpostului. O serie de grupuri de promovare a libertății presei și drepturilor omului – inclusiv Amnesty International Canada – au protestat față de arestarea ei ei și au cerut să se renunțe la acuzații”, adaugă Petricevic.

Proiecția filmului „Killer Water” va fi urmată de o discuție care va explora întrebarea: „Cum putem construi o cultură a aprecierii pentru jurnalismul de calitate?”. (redacția UZPR)

Foto: YouTube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *