◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro01.07.2024

Investigația jurnalistică Dubai Unlocked dezvăluie loviturile imobiliare date de teroriști, baroni ai drogurilor și cleptocrați

Mai multe persoane legate de cel mai mare caz de spălare de bani din Singapore au fost numite într-o investigație internațională a mass-media, cunoscută sub numele de proiectul Dubai Unlocked. Acești oameni au fost identificați că au achiziționat proprietăți în valoare de milioane de dolari în Dubai alături de finanțatori teroriști, baroni ai drogurilor și cleptocrați.

Dubai Unlocked a implicat jurnaliști din peste 70 de instituții media din întreaga lume, inclusiv The Straits Times, Al Jazeera, Forbes, The Sydney Morning Herald și The Times. Rapoartele se bazează pe o scurgere masivă de înregistrări cu sute de mii de proprietăți din Dubai și informații despre deținători sau utilizarea acestora, mai ales din 2020 și 2022.

Datele au fost obținute de Centrul pentru Studii Avansate de Apărare, o organizație non-profit cu sediul în SUA, și partajate cu instituția financiară norvegiană E24 și Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP), care a coordonat investigațiile pe parcursul a mai mult de șase luni.

De exemplu, potrivit straitstimes.com, investigația a dezvăluit că fostul președinte al Parlamentului afgan, Mir Rahman Rahmani, și fiul său Ajmal au cheltuit peste 15 milioane de dolari pe proprietăți imobiliare din Dubai. Ambii au fost sancționați în 2023 pentru deturnarea ajutoarelor guvernamentale americane, fiind bănuiți că au deturnat milioane de dolari din fonduri americane de reconstrucție după căderea talibanilor în 2001. (redacția UZPR)

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *