◂ UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ● ÎMPREUNĂ SCRIEM ISTORIA CLIPEI ● UZPR ▸

Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România

The Union of Professional Journalists of Romania www.uzpr.ro01.07.2024

Învățământul superior față
în față cu neîncrederea
în diploma universitară

Un studiu al Centrului de Cercetare Pew, care a interogat mii de adulți din SUA cu privire la părerile lor despre valoarea unei diplome universitare a constatat că doar unul din patru adulți americani afirmă că este „extrem” sau „foarte” important să ai o diplomă de studii superioare pentru a obține un loc de muncă bine plătit în economia actuală. Aproape o treime dintre adulții din SUA consideră că toate costurile colegiului nu merită dacă cineva trebuie să ia împrumuturi.

Sondajul a mai constatat că este „extrem sau foarte probabil” ca o persoană fără o diplomă de facultate de patru ani să poată obține un loc de muncă bine plătit. Potrivit deseret.com, Geoffrey Landward, comisar al învățământului superior din statul Utah, în fața unei comisii de validare în funcție, a afirmat că „în niciun alt moment din istoria învățământului superior nu ne-am confruntat cu o asemenea criză existențială – învățământul superior, văzut de mult ca un pilon al societății americane și al excepționalismului, să fie acum privit cu neîncredere și valoarea sa pusă la îndoială, totul contrar datelor obiective. Finalizarea unui certificat post-secundar este la fel de valoroasă ca întotdeauna. Educația postliceală rămâne strâns corelată cu creșterea siguranței locului de muncă, câștiguri pe viață, angajament civic și sănătate și fericire personală”.

Creșterea câștigurilor în ultimul deceniu inclusiv pentru cei fără diplome de facultate este un alt factor care a influențat percepția cu privire la valoarea unei diplome universitare, potrivit raportului. În aceeași perioadă, rezultatele economice s-au îmbunătățit și pentru tinerii absolvenți de facultate. „Ca urmare, diferența de câștiguri între adulții tineri cu și fără diplomă de facultate nu s-a redus”, arată autorii cercetării.

În ceea ce privește nivelul de educație, o treime dintre cei chestionați au afirmat că

a avea o diplomă de facultate este extrem de important. Procentul a fost chiar mai mare în rândul absolvenților de studii postuniversitare, 35% răspunzând că este foarte important să ai o diplomă de facultate pentru a obține un loc de muncă bine plătit, iar 39% considerând că este mai important să ai o diplomă de facultate astăzi decât era în urmă cu 20 de ani. (redacția UZPR)

Foto: unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *